Україна

Калейдоскоп

Комітет УАФ може позбавити стадіон «Україна» права приймати матчі УПЛ

За дивним збігом обставин, як тільки но стало відомо про підписання ФК «Рух» Львів і ПФК «Львів» договору зі стадіоном «Україна», у Львові висадився десант з працівників Служби з питань стадіонів УАФ у складі 2-х членів Комітету зі стадіонів: Юрій Нестрига та Юрій Іванченко.

2021-07-09 10:45

Їх офіційна мета – нібито визначення відповідності стадіоні «Арена Львів» та «Україна» вимогам Регламенту інфраструктури стадіонів. Про це повідомило видання Tribuna.com.

Насправді ж ці два доблесні працівники УАФ прибули з єдиною і неприхованою ціллю: «нарити» будь-яких порушень, аби надалі Рішенням Комітету з питань стадіонів УАФ позбавити стадіон «Україна» 3-ї категорії, яка дає право приймати матчі УПЛ. Цей хитромудрий план – плід хворої уяви сумнозвісного футбольного чиновника Вадима Костюченка. Нестрига та Іванченко вже давно в кулуарах УАФ мають статус «кіллерів» та «коршунів» Костюченка – спеціалістів з особливо брудних справ. Причому пан Нестрига ще задовго до цього телефонував в ФК «Рух» та інформував про те, що стадіон «Україна» на найближчому засіданні Виконкому УАФ буде позбавлений 3-ї категорії. І навіть Міністр спорту України Вадим Гутцайт напередодні приїзду інспекції до Львова впевнено говорив, що УАФ не надасть «Україні» 3-ї категорії. Тобто, ще до приїзду до Львова «коршунів» Костюченка, рішення уже було прийнято, навіть не оглянувши стадіон.

І всі ці заходи здійснюються виключно для того, аби під адміністративним тиском схилити ФК «Рух» та ПФК «Львів» підписати договір на проведення матчів на «Арені Львів». І на умовах, які виставив саме державний стадіон. Оцініть красу гри! Як же ж просто і невимушено вирішуються «потрібні» питання в стінах УАФ. Все, як завжди, нічого нового: ляльки, ляльководи, ручний режим, ламання через коліно. Ось так, з подвійної гри УАФ і Міністерства спорту жорстко впроваджується адмінресурс, створюються монополії і нечесні правила гри. Державна і футбольна машини – в дії!

І якщо інспекція досі не зданого в експлуатацію (!) стадіону «Арена Львів» тривала якихось 15 хвилин, то стадіон «Україна» «юзали» близько 3-х годин. По факту, порушень відповідності «України» вимогам УАФ не знайшли. Газон – в чудовому стані, підгрів – робочий, освітлення – відповідає всім вимогам, табло і роздягалки також. Вчепитись по великому рахунку нема до чого. Зрозуміло, що стадіон «Україна» – далеко не останнє слово в сучасній футбольній інфраструктурі. Але явно не в гіршому стані за стадіони в Чернігові, Ужгороді і Кропивницькому.

Але, можливо, це «наклепи» Костюченка і Ко? Тож залишилось дочекатись відповідних рішень і тоді робитимемо остаточні висновки.

galinfo.com.ua