Україна

Калейдоскоп

Важливий крок для футбольної освіти

30 березня у Будинку футболу відбулася презентація навчально-методичного посібника «Терміни футболу» за авторством відомого у минулому арбітра Костянтина Віхрова.

2017-03-30 19:34

У заході взяли участь перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко, представники Національного університету фізичного виховання і спорту України та журналісти.

Книга, у якій двома мовами викладено значення усіх футбольних термінів – ледь не перший крок у плані термінологічної освіти всіх причетних до гри мільйонів любителів футболу.

У своєму вступному слові Олександр Бандурко привітав автора видання – багаторічного технічного директора ФФУ Костянтина Віхрова – з 80-річним ювілеєм, який він відсвяткував напередодні. «Сьогодні подібні методичні посібники є досить актуальними, адже футбол стає більш динамічним, сучасним, і ми маємо правильно і грамотно доносити до вболівальника всі терміни, які існують у футболі, – відзначив Олександр Бандурко. – Ми вдячні доктору філософії, одному з провідних футбольних фахівців країни за цей посібник. Переконані, що він стане важливим інструментом у справі популяризації футболу».

Одним із рецензентів видання став кандидат наук фізичного виховання і спорту, заслужений тренер України Анатолій Бузник. «Ми довгий час обговорювали з Костянтином Львовичем необхідність створення подібного посібника і я радий, що нарешті вдалося втілити в життя цей важливий задум».

ffu.ua