Україна

Калейдоскоп

Руководители НАБУ и НАПК подтвердили, что расследуют коррупционные действия Павелко

Известный журналист Роман Бочкала рассказал на своей странице в Фейсбуке, что главы двух антикоррупционных органов Украины подтвердили наличие расследований в отношении президента ФФУ Андрея Павелко.

2018-07-11 13:50

«Поговорив з головою НАЗК Олександром Мангулом про футбол. Вчора він вболівав за Бельгію. Сьогодні буде за Англію. Подарував Олександру Анатолійовичу футболку команди – «СтопКору») Бо ми разом вболіваємо за боротьбу з корупцією. Не оминули увагою і український футбол. На жаль, корупції в ньому вистачає. Голова ФФУ Андрій Павелко клієнт НАЗК. По ньому наразі проходить детальна перевірка. А ще є протоколи про конфлікт інтересів, які за тиждень мають бути скеровані до суду.

Зібрані матеріали свідчать про прийняття рішень Павелком в стані реального конфлікту інтересів. Під час засідань комітету з питань бюджету та пленарних засідань ВРУ. А також порушення ним обмежень щодо сумісництва статусу народного депутата України у звязку з перебуванням на посаді члена Ради директорів Компанії UEFA Events SA, яка є прибутковою організацією. Оборудками в ФФУ вже також займається НАБУ. Це мені особисто підтвердив Артем Ситник.

Такого немає ніде в Європі щоб голова футбольної федерації був ще й топ-чиновником. Та впливав на розподіл мільйонів на підконтрольні йому структури. Про все це вже загально відомо завдяки журналістським розслідуванням. Зокрема багато зусиль доклав мій колега Kostyantyn Andriyuk. Павелко має визначитись. Хто він – депутат чи спортивний функціонер. Сидіти на двох стільцях не зручно і небезпечно. Можно впасти. Всім гарного футбола вечором. Якшошо, я вболіватиму за Хорватію», – написав Бочкала.

www.facebook.com/story.php?story_fbid=1951347131584333&id=100001271968269