Україна

Калейдоскоп

Відбулось засідання Виконкому ФФУ

У п’ятницю, 6 червня, у Будинку футболу відбулось засідання Виконавчого комітету Федерації футболу України. У заході взяв участь почесний президент Федерації футболу України та віце-президент УЄФА Григорій Суркіс.

Прес-служба ФФУ

2014-06-06 18:03

На початку засідання Виконком заслухав лист ФІФА до Російського футбольного союзу з приводу намірів включити до свого складу професіональні команди АР Крим та міста Севастополь. Було прийнято рішення найближчого часу виголосити офіційну позицію Виконкому ФФУ з приводу цього питання в листах до ФІФА, УЄФА та РФС. Нагадаємо, раніше президент Федерації футболу України Анатолій Коньков наголосив, що РФС не має права приймати до своїх лав кримські футбольні клуби, оскільки подібне рішення суперечить статутним нормам ФФУ, ФІФА та УЄФА.
 
Згодом Виконком ФФУ обрав дати старту нового сезону 2014/2015 років в українському футболі. Згідно цього рішення, Суперкубок України пройде 22 липня у Києві або Львові, а 26 липня розпочнеться чемпіонат України. Крім того, столиця України була обрана місцем проведення фіналу Кубку України-2015.
 
Наприкінці засідання члени Виконкому проголосували за проведення домашнього матчу збірної України у відбірковому циклі чемпіонату Європи 2016 року із командою Македонії у Львові на стадіоні «Арена Львів».
 
Після засідання Виконкому відбувся брифінг для представників ЗМІ, на якому президент ФФУ Анатолій Коньков та віце-президент УЄФА Григорій Суркіс відповіли на запитання журналістів, яких зокрема цікавила офіційна позиція щодо заяв представників РФС.
 
«Ви не могли не чути і не читати інформацію з приводу стану речей в Криму. Сьогодні Виконком виніс принципове рішення: ми звернемося до ФІФА, УЄФА та РФС з відповіддю на ті питання, які турбують футбольну громадскість України. Хочу окремо подякувати віце-президенту УЄФА Григорію Суркісу за сприяння стабілізації стану справ в нашому футбольному співтоваристві», – зазначив Анатолій Коньков.

Брифінг за підсумками Виконкому ФФУ

ffu.org.ua