Україна

Калейдоскоп

Петраков: «Уступили сборной Турции незаслуженно»

2018-11-12 17:39

Після завершення чергового збору юнацької збірної України U-16 (футболісти не старші 2003 року народження), в рамках якого синьо-жовті провели два спаринги в Туреччині (1:2, 0:1), головний тренер команди Олександр Петраков відповів на запитання офіційного сайту ФФУ.

– Олександре Васильовичу, у матчах із Туреччиною ваші підопічні виглядали вже краще, ніж два тижні тому в спарингах з італійцями?
– Без сумніву. У мене були до них претензії, але, врешті-решт, вони заслужили на похвалу. У хлопців вже виходило робити вісім-десять передач під тиском. Вважаю, збірній Туреччини ми програли незаслужено. Поки що найголовніша наша проблема – реалізація. Наприклад, у другому поєдинку мої підопічні не змогли реалізувати три виходи сам на сам із голкіпером. А в суперників був один момент, і вони його блискуче реалізували. У цьому віці в турків технічне оснащення вище.

– Але взагалі збірна Туреччини приблизно нашого рівня?
– Так. Але в неї перевага в тому, що гравці працюють разом уже два роки. А в такому віці це дуже багато значить. Ми ж працюємо як професіонали – зібралися й одразу ж полетіли на гру (посміхається).

– На двох останніх зборах команди максимальну кількість ігрового часу отримали Антон Боль і Марк Мампасі...
– На цих футболістів я покладаю великі надії. Це хороші хлопці в усіх відношеннях. Їм важко, але Антон і Марк намагаються з усіх сил витримувати навантаження, які їм пропонуються. Так, вони зробили помилку, зігравши дуже широко, коли турки забивали нам м'яч. Але, впевнений, це можна виправити.

– Коли в цієї команди проходитиме наступний етап підготовки?
– У січні 2019 року збірна виступить на міжнародному турнірі, який відбудеться в столиці Білорусі – Мінську.

ffu.ua