Україна

Калейдоскоп

Павелко в тестовому режимі запустив завод із виробництва штучних полів

26 грудня президент Федерації футболу України Андрій Павелко у тестовому режимі запустив завод із виробництва штучних полів.

2016-12-27 00:08

 Підприємство, відкрите у Бориспільському районі, не лише має забезпечити вітчизняні міста та села якісним покриттям останнього покоління для стадіонів та майданчиків, а й у перспективі може працювати на експорт.

Президент ФФУ здійснив символічний запуск обладнання, яке поставлене німецькою компанією Polytan, а також оцінив технологічні процеси та якість майбутньої продукції. Завод – перше підприємство такого типу, яке буде належати ФФУ, що й відзначив представник компанії Polytan, яка має ліцензію більшості світових спортивних федерацій, Роб Веннекер: «Вперше в історії національна федерація буде співпрацювати з нашою компанією. Хочу щиро подякувати за проведену роботу президенту ФФУ Андрію Павелку. Здається, що зовсім нещодавно ми почали розмови про майбутнє співробітництво, але результати всі ви можете бачити на власні очі: зроблено дуже багато. До того ж, українські спеціалісти вже відвідали наше виробництво, аби зрозуміти процес та вимоги. Наше завдання – не тільки допомогти Федерації футболу України в організації виробництва, а й створити у вас в країні нашу міні-компанію».

У свою чергу, Андрій Павелко не лише подякував партнерам за співпрацю, а й окреслив найближчі завдання, які будуть поставлені перед заводом. «Сьогодні ми можемо сказати, що в історії українського футболу розпочинається новий етап. Ми перевірили наші стосунки з німецькою компанією не лише у договорах про наміри, а й у конкретних справах. Дуже важливо, що ми почали тестувати та запускати виробництво саме у цьому році. Сподіваюсь, що наша наступна зустріч на цьому заводі відбудеться вже найближчим часом: коли ми зможемо відкрити повний цикл виробництва. Найближчі цілі, які стоять перед нами – у березні зробити як мінімум три стандартні футбольні поля зі штучними покриттям для стадіонів у Рівному, Івано-Франківську та Чернівцях. Це буде чудова можливість перевірити виробничі можливості нового заводу. Найголовніше завдання – презентувати стандарт шкільного майданчика, аби у березні продемонструвати вже готові продукти, таким чином розпочавши нову історію українського футболу. Кількома днями тому ми відкрили новий стадіон у Бердянську, і можу сказати, що, радість діток, які отримали можливість займатися футболом у сучасних умовах, не зрівняється ні з чим. Тож хочу привітати усіх зі святом та початком нового великого шляху».

Відзначимо, що вже у перших числах 2017-го року на завод прибуде чергова партія обладнання, аби збільшити потужність виробництва та вже найближчим часом запрацювати на повну.

 

 

 

 

 

ffu.org.ua