Україна

Калейдоскоп

Протасов – новий технічний директор ФФУ

У четвер, 16 березня, у Будинку футболу відбулося засідання Виконавчого комітету Федерації футболу України. Після закінчення офіційної зустрічі у брифінгу для журналістів взяли участь президент ФФУ Андрій Павелко та новий технічний директор національної асоціації Олег Протасов.

Прес-служба ФФУ

2017-03-16 18:45

Якісне поповнення у керівництві ФФУ
 
Призначення відомого українського тренера на посаду технічного директора федерації Андрій Павелко охарактеризував як найважливіше рішення, прийняте під час чергової робочої зустрічі представників Виконкому. «Ця людина не потребує представлення. Олег Протасов багато років працює у футболі, володіє іноземними мовами та має чимало важливих комунікацій, необхідних для подальшого розвитку українського футболу. Він відповідатиме за цілу низку питань, пов'язаних у тому числі з новими підходами ФІФА і УЄФА у роботі з національними асоціаціями. Щоб система функціонування ФФУ відповідала сьогоднішній філософії розвитку світового футболу», – зазначив президент ФФУ.
 
Завтрашній день українського футболу
 
Новоспечений технічний директор ФФУ зізнався, що його зацікавила пропозиція призупинити тренерську кар’єру і взяти на себе обов’язки функціонера у національній асоціації, адже за часи роботи тренером він встиг накопичити навички, які можуть стати у нагоді під час роботи у федерації. «Але потрібно розуміти, що роль технічного директора – це не сьогодення, а завтрашній день футболу. Коли уся система вітчизняного футболу чітко скоординована та рухається вперед в одному напрямку», – підкреслив Протасов.
 
До ознайомлення зі справами новий управлінець ФФУ приступить вже наприкінці тижня: у п’ятницю функціонер вирушить разом із командою Володимира Єзерського, юнацькою збірною серед гравців до 19 років, на еліт-раунд ЧЄ-2017 у Нідерланди.
 
Спаринги для «молодіжки»
 
Також Андрій Павелко розповів про зміни та доповнення до Міжнародного календаря матчів збірних команд ФФУ на 2017 рік. Вони, зокрема, стосуються молодіжної збірної України і спрямовані на те, аби команда Олександра Головка мала можливість провести два товариських матчі перед початком своїх виступів у кваліфікації Євро-2019.
 
Фінал Кубку зіграють у травні
 
Врешті, президент ФФУ розставив усі крапки над «і» щодо організації фінального матчу розіграшу Кубка України сезону 2016/2017 років. Ще у грудні Виконком вирішив віддати право проведення вирішального матчу національного Кубку Харкову, а сьогодні стала відома остаточна дата Фіналу. Згідно з рекомендаціями клубів та Прем’єр-ліги, головний матч турніру перенесено з 4-го червня на 17-те травня.

ffu.org.ua