Україна

Калейдоскоп

Збірна України провідала героїв АТО

Гравці національної команди України разом із президентом ФФУ Андрієм Павелком провідали поранених у боях за незалежність України вояків у столичному військовому шпиталі.

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ, ФФУ

2015-03-25 15:00

На вході до клініки нейрохірургії футбольних візитерів зустрів її начальник Олександр Данчин. Саме у цьому відділенні нині перебуває найбільше бійців. Президент Федерації футболу Андрій Павелко, котрий приїхав з гравцями одним мікроавтобусом і встиг поцікавитися перебігом останніх тренувань збірної, звернувся до воїнів по-товариськи, без жодного офіціозу:

«Хочу Вас запевнити, що цей візит аж ніяк не останній. Наш Будинок футболу розташований поруч, тому ми щиро запрошуємо Вас для відновлення на наших футбольних полях, будемо Вас постійно підтримувати і хочемо, аби ви знали, що кожен із Вас нині має у футболі свою частинку. Низький уклін Вам за Вашу мужність, патріотичність і героїзм. Ваші життєві вчинки надихають наше молоде покоління, вчать їх розумінню того, що інтереси своєї держави потрібно захищати».

Як відомо, п’ятеро воїнів АТО разом із національною командою України вилетять завтра до Севільї. Ці хлопці проходять лікування у травматичному відділенні та клініці отоларингології. Андрій Павелко зазначив, що перша спільна поїздка однозначно матиме продовження:

«Гарна традиція, започаткована Президентом України під час єврокубкового матчу «Динамо» – «Евертон», яка вилилися у своєрідну синергію підтримки усього суспільства, має бути продовжена й на матчі збірної в Іспанії. Це гарний приклад для молоді: як потрібно любити свою Батьківщину і мати фізичні можливості захищати країну», – підсумував президент ФФУ.

ffu.org.ua