Україна

Перша ліга

Кіндзерський: «Поповнення не буде»

Олег ВАСИЛЕВСЬКИЙ, UA-Футбол Президент ФК «Львів» Юрій Кіндзерський дав інтервью, в якому, зокрема, розповів які перспективи він бачить для своєї команди у першій лізі, і що навіть перебування у нижчому дивізіоні додасть клубу досвіду. Також він сказав, що пошук футболістів для поповнення складу колективу завершений і нових придбань не буде.

ua-football.com

2009-07-27 05:50

– Пане Юрію, ви задоволені стартом ФК «Львів»?

– Звичайно, що задоволений. Одначе найголовніше не рахунок. Головне, що хлопці відчувають, що потрібно боротись і незважати на те, що це нижча ліга. Я впевнений, навіть перебування у цьому дивізіоні додасть нам досвіду. У Прем’єр-лізі ми все-таки грали від захисту, сьогодні ми вже у новому амплуа. Команда повинна атакувати, повинна забивати голи, а це на так просто.

– Чи є у вас притензії до нападників, адже команда не реалізовує багато гольових моментів?

– Я б не сказав, що це притензії, але... Звичайно ми всі хочемо, щоб команда побільше забивала. Ясна річ, що вийшовши віч-на-віч треба забивати, вважаю, що коефіцієнт реалізації повинен бути вищим. Але з іншої сторони боюсь, щоб великі рахунки нас не розслабляли.

– У команді наразі один новачок голкіпер Олег Венчак. А ще підсилення буде?

– Ми не ведемо зараз пошуку. На погляд тренерського штабу, команда повністю сформована. Але, так як ми плануємо повернутись у Прем’єр-лігу, приглядаємось до тих позицій, які, можливо, вже на старті чемпіонату потребуватимуть підсилення.

– Клуби Прем’єр-ліги ще цікавляться гравцями вашої команди?

– Та нехай і далі цікавляться. Пропозицій наразі немає. Ще давніше зветрався донецький «Металург» щодо Ільківа, та вони запропонували смішну ціну. Щоправда, ми продали Кіцуту – він виявився третім лишнім. Кіцута хороший гравець, але в нас є Ільків. Якщо ви бачили матч, «Оболонь» – «Металіст», то звучало лише: «Кіцута, Кіцута». Він виявився одним із найдосвідченіших гравців у складі «Облоні».

– Кажуть, що Федорчук входить у сферу інтересів «Дніпра»...

– Я в дуже добрих стосунках і з паном Коломойським і з паном Стеценком. З «Дніпра» до мене, ні по цьому, ні по іншому питанню, ніхто не звертався. І, взагалі, в українському футболі більше слухів, аніж конкретних дій. А з Федорчуком була проведена серйозна розмова. Ми все обговорили, про все домовились.

– Пане Юрію, у Другій лізі стартує ФК «Львів-2», яке завданння поставлено перед цією командою?

– Там дуже багато хлопців 1992 р.н., відтак основне завдання – набиратись досвіду та давати можливість грати молоді, для того, щоб в майбутньому ми не шукати гравців десь на стороні, а мали своїх вихованців.

Команда виступатиме у Кам’янці-Бузькій (районний центр на Львівщині – авт.). У міжсезоння ми зіграли там товариський матч з «Металістом», стадіон відповідає усім стандартам ліги. Це робиться для того, аби популяризувати на Львівщині футбол і наш футбольний клуб.

www.ua-football.com