Україна

Перша ліга

Хуан Касарес – гравець «Металіста»

2022-01-22 13:17

Еквадорський півзахисник Хуан Рамон Касарес Севільяно підписав контракт із футбольним клубом «Металіст».

29-річний футболіст, в активі якого 22 матчі та 1 гол за збірну Еквадору, на батьківщині виступав за такі клуби, як «Норте Амеріка», «Індепендьєнте» та «Барселона» (Гуаякіль).

Також Касарес грав за аргентинські «Рівер Плейт» та «Банфілд», а останні шість сезонів провів у бразильській Серії А, де захищав кольори «Атлетіко Мінейро», «Корінтіанс» та «Флуміненсе».

У «Металісті» Хуан Касарес виступатиме під номером 36.

Після підписання контракту новачок жовто-синіх відповів на запитання клубної прес-служби.

– Хуане, ласкаво просимо до «Металіста»! Розкажи, як у тебе виник варіант із переходом до нашого клубу.
– Я перебував на відпочинку, у мене був чинний контракт із «Флуміненсе». Мені зателефонував мій агент і сказав, що є варіант переходу до «Металіста». Я не став роздумувати, одразу погодився. Це дуже цікавий проект, клуб, який має амбіції. Тож сподіваюся, у мене тут все вийде.

– Як тебе зустріли у «Металісті»?
– Дуже тепло зустріли, все на найвищому рівні. У мене була розмова із віце-президентом «Металіста» Євгеном Красніковим. Він розповів про клуб, про його серйозні амбіції, про величезний інтерес та увагу до проекту з боку президента Олександра Ярославського, якого добре знають у Бразилії. Можу вам сказати, що я вражений. Наразі достатньо часу, аби підготуватися до сезону. Я приєднаюся до команди, і сподіваюся, найближчим часом ми реалізуємо задумані плани.

– Харків зустрів тебе сніговою погодою. Раніше доводилося бачити стільки снігу?
– Так, був випадок 2011 року. Я грав у «Рівер Плейті», і ми з командою U20 полетіли в США. Там теж було досить сніжно. Не сказати, що я мерзливий хлопець, але все-таки доведеться звикати до місцевих реалій та погоди.

– Яке враження справив на тебе стадіон «Металіст»?
– Чудова арена. Перед тим, як розірвати трудову угоду з бразильським клубом, я дивився відео на YouTube. Враження позитивні: чудово видно, яка тут атмосфера, які неймовірні вболівальники. Місто живе футболом, про що свідчить повний стадіон, кричалки, болючість, плюс світлове шоу, яке вміють створювати фанати «Металіста». Сподіваюся, своєю грою, голами та результативними діями я зможу порадувати вболівальників.

– За час кар'єри ти перетинався з кимось із колишніх гравців «Металіста»?
– Так, у «Рівер Плейті» я був знайомий із Крістіаном Вільягрою, який у свій час теж виступав там.

– Які цілі ставиш у «Металісті»? Як особисті, і командні.
– Принципове завдання – повернутися до Прем'єр-ліги, зайняти найвищі місця, потрапити до Ліги Європи та Ліги чемпіонів. Тому докладу максимум сил, щоб досягти з клубом цих результатів.

– Вважаєш, «Металіст» може досягти озвучених тобою цілей?
– Так. Це я зрозумів ще коли приземлився в аеропорту і побачив логотипи «Металіста». Потім ми виїхали у місто, і всюди на очі траплялася та сама символіка клубу. Відчувається, що місто живе «Металістом». Тому вважаю, що клуб гідний грати в єврокубках. Уболівальники також на це заслуговують, адже, наскільки я зрозумів, на домашніх матчах збирається по 30–40 тисяч. Хотілося б у майбутньому радувати наших фанів на євроарені, щоб вони були щасливими.

metalist.ua