Україна

Перша ліга

ТМ. Горняк – Александрия – 2:2

2015-01-24 09:41

Контрольні зустрічі між «Олександрією» та криворіжським «Гірником» вже стали традиційними. І якщо раніше матчі проходили здебільшого в Олександрії, яка має сучасну та розгалужену інфраструктуру, то сьогодні підопічні Г.Приходька мають власне сучасне поле зі штучним покриттям на своїй навчально-тренувальній базі. Команди майже водночас приступили до навчально-тренувального процесу в рамках підготовки до другої частини чемпіонату України в Першій лізі. Суперники в контрольному матчі останній раз зустрічались в Олександрії 25-го грудня 2014 року. Нагадаємо, що в цікавій, безкомпромісній боротьбі олександрійці здолали гірників з рахунком 3:2. В складі господарів поля відзначились: Я.Ямполь, С.Микицей та Д.Леонов. У складі «Гірника» голи на рахунку Ю.Пєріна та С.Гвоздевича.

Господарі поля в нинішньому році вже провели два спаринги. В Дніпропетровську 17-го січня вони здолали опір молодіжки «Дніпра» – 2:0, а 21-го січня вдома розгромили аматорський ФК «Лозоватка» 7:1. Слід сказати, що вчора за згодою сторін «Гірник» залишили голкіпер І.Фельде та нападник В.Антипов. В «Олександрії» на оглядинах нині перебувають колишні гравці ужгородської «Говерли» В.Павленко, Р.Степанюк, О.Аксьонов, який ще в минулому році захищав кольори маріупольського «Іллічівця» та П.Мягков з луганської «Зорі».

Перша ж атака олександрійців в матчі ледве не завершилась взяттям воріт. З лінії штрафного майданчика в поперечку влучив Р.Степанюк. Не зовсім вдало увійшов у гру воротар «Гірника», який в стартових хвилинах гри припускався елементарних помилок. А перший удар по воротах «Олександрії» гірники завдали лише на 7-й хвилині матчу. З гострого кута капітан команди А.Григорик пробив сильно, але неточно. На 14-й хвилині зустрічі гості відкрили рахунок. Після масованої атаки олександрійців на добиванні першим був Р.Степанюк, який пробив у дальній від воротаря кут воріт – 0:1. В даному епізоді грубої помилки припустився захисник господарів В.Павлов. Не зважаючи на товариський характер матчу гра проходила в жорсткій боротьбі. На 28-й хвилині матчу кіпер олександрійців А.Новак збив у власній штрафній капітана «Гірника» А.Григорика і отримав попередження та одинадцятиметровий штрафний у власні ворота, який чітко реалізував С.Нудний. За домовленості керманичів команд зустріч проходила в форматі три тайми по тридцять хвилин. В першій тридцятихвилинці ігровою та територіальною перевагою володіли гості. Рахунок міг бути іншим, якби більш точнішими в завершальній стадії атак були Ю.Коломоєць та Р.Степанюк.

Вже на тридцять другій  хвилині матчу міг відзначитись А.Голенков, але пробив мимо воріт. Відразу ж потужно пробив по воротах господарів В.Бідловський, але його удар заблокували захисники, а після добивання з дальньої відстані Є.Чепурненко пробив прямо в голкіпера. Атаки олександрійців продовжувались. По правому флангу стрімко пройшов Б.Бичков і зробив акцентовану передачу в воротарський майданчик господарів, але на цей раз голкіпер «Гірника» буквально зняв м’яч з голови Р.Степанюка. На 37-й хвилині А.Григорик заробив право на кутовий удар та І.Бука подав прямо в руки В.Леванідову.

Одним із найактивніших у другій 30-и хвилинці був О.Іващенко, який на 46-й хвилині, після подачі з правого флангу у виконанні В.Павленка міг змінити рахунок пробивши головою майже з лінії штрафного майданчика. На цей раз гірників виручив воротар.

На 46-й хвилині Г.Приходько провів ряд замін. На полі з’явились: І.Солдат, В.Рябов, І.Ходуля, А.Голуб, Р.Гурін. Протягом двох хвилин дві перспективні атаки змарнували О.Іващенко та Є.Чепурненко. Господарі відповіли контратакою, але завершальний удар І.Буки був неточний. На 54-й хвилині матчу міг відзначитись В.Рябов, але з гострого кута пробив мимо воріт. В черговий раз Є.Чепурненко пробачає господарів. Після його удару, метрів з 11-и , м’яч дивом не влучає в ворота. Міг відзначитись і Б.Бичков, але надійно в цьому епізоді зіграв кіпер господарів поля.

В третьому таймі тренер «Гірника» випускає на поле чотирьох новачків та Ю.Пєріна і І.Тимченка. На 66-й хвилині олександрійці проводять ще одну небезпечну атаку. Голкіпер Р.Гурін помиляється на виході та на щастя господарів м’яч пролітає повз воріта. За хвилину господарі провели швидку контратаку вийшовши вдвох на одного захисника «Олександрії», але В.Рябов втратив контроль над м’ячем. На 75-й хвилині завдяки голу одного з новачків команди господарі виходять в перед та вже за мить після прострільної передачі з правого флангу у виконанні В.Грицука, С.Микицей зрівнює рахунок в матчі – 2:2.

Могли відзначитися господарі на 83-й хвилині зустрічі, коли після передачі з флангу один із новачків господарів поля небезпечно пробив головою по воротах, але Д.Рудик зіграв вище всіляких похвал. Кінцівка матчу проходила за переваги олександрійців, але рахунок так і залишився нічийним – 2:2.

Черговий спаринг олександрійці проведуть 27-го січня в Олександрії з ФК «АФ-П’ятихатська». Початок зустрічі о 14-00 на полі зі штучним покриттям.

ГІРНИК (Кривий Ріг) – ОЛЕКСАНДРІЯ – 2:2
Голи:
С.Нудний (29, з пенальті), новачок (75) – Р.Степанюк (13), С.Микицей (76).
Гірник (стартовий склад): Новачок, Васильєв, Баєнко, Павлов, Буряк, Бука, Григорик, Дорош, Боровський, Нудний, Ситало.
Олександрія (1-30 хвилина): Новак, Ломко, Аксьонов, Басов, Мягков, Павленко, Койдан, Гуськов, Ямполь, Коломоєць, Степанюк. (31-60 хвилина): Леванідов, Бичков, Аксьонов, Басов (Шендрік,46), Мягков, Павленко, Чепурненко, Голенков, Бідловський, Степанюк, Іващенко. (61-90 хвилина): Рудик, Микицей, Імереков, Шендрік, Сухоцький, Запорожан, Леонов, Грицук, Чорній, Пономар, Старенький.

fco.com.ua