Україна

Перша ліга

Сезон Першої та Другої ліги буде завершено достроково

2022-04-28 10:24

Сезон-2021/22 в Україні не буде відновлено в жодній із професійних ліг. Відповідне рішення на зборах членів уже ухвалила УПЛ, а попереду таке ж рішення прийме ПФЛ, яка відповідає за змагання в Першій та Другій лізі. Про це повідомив президент УАФ Андрій Павелко.

Змагання на рівні чемпіонату України мали відновитися наприкінці лютого – у березні 2022 року, до того усі команди перебували на «зимовій паузі». Однак через початок вторгнення Росії до України змагання не були відновлені.

УПЛ першою вирішила достроково завершити сезон. За попередньою інформацією, збори членів ПФЛ мають відбутися до кінця квітня, а рішення буде аналогічним до вищого дівізіону.

За словами Андрія Павелка, пов'язно воно з тим, що часу для догравання саме цього сезону уже немає.

«Рішення одноголосне, одностайне [про дострокове завершення сезону УПЛ]. Я вважаю, що клуби прийняли своє рішення, яке буде затверджене Виконкомом УАФ. Воно є на часі, бо продовжений термін воєнного стану. А після завершення воєнного стану вже не було б часу для продовження цього чемпіонату. Ми приймемо це рішення, коли до нас прийде протокол. Таке ж рішення буде в ПФЛ, про завершення чемпіонатів у Першій та Другій лізі», – зазначив Павелко.

Як пояснив президент УАФ, протокол з рішенням про дострокове завершення чемпіонату України важливий для представництва України в єврокубках у наступному сезоні. Чи відбуватиметься зміна клубів між лігами – поки невідомо.

suspilne.media