Україна

Перша ліга

Кіндзерський: «До сезону готові»

Інформаційна служба ФК «Львів» Президент футбольного клубу «Львів» Юрій Кіндзерський відповів на запитання журналістів під час відкритої зустрічі перед початком сезону. Він відразу зазначив, що перед командою наразі стоять конкретні завдання, а саме: перша сходинка в першості першої ліги, що дасть можливість повернутися до еліти, та вихід у фінал Кубка України.

fclviv.com.ua

2009-07-20 16:00

– Я сьогодні приїхав подивитись і переконатись, що ми не просто готові до нового чемпіонату, а ми надзвичайно добре до нього підготувалися, – так розпочав Юрій Кіндзерський відкриту зустріч футбольного клубу «Львів» із вболівальниками та журналістами. Ви знаєте, ми думали, називати свої цілі чи ні, адже всі клуби намагаються насправді приховати свою справжню мету, але приходить час, коли потрібно бути відвертим, чесним і справедливим. Наш клуб сповідує такі цілі, тому ми без страху перед конкурентами на футбольному полі заявляємо про те, що наше завдання – перше місце в першій лізі і вихід у Прем’єр-лігу, а також фінал Кубка України. Ми можемо це зробити нашим складом. Хочу побажати хлопцям гарного зеленого поля, красивої гри, чесної боротьби і досягнення поставлених завдань.

– У клубу змінився титульний спонсор?

– На сьогоднішній день генеральним спонсором залишається Українська страхова компанія «Княжа», а офіційним спонсором буде інвестиційна компанія «Lafort». Це компанія на сто відсотків з іноземним капіталом. Я гадаю, вона також буде брати активну участь в будівництві та розбудові стадіону.

– Коли вже розпочнеться довгоочікуване будівнитво на стадіоні «Сокіл»?

– Не все від нас залежало. Ми могли прив’язати вже чимало проектів до цієї території, яку ми отримали зовсім недавно. Однак ми все-таки вирішили піти оперативним шляхом і дати завдання на будівництво і львівським будівельним компаніям, й іноземним компаніям, щоб обрати проект майбутнього, а не сьогоднішнього дня. Очікую, що протягом місяця-півтора у нас буде проект, і нам нададуть дозвіл на будівнитво. Отримавши дозвіл, розпочнемо земельні роботи.

– Крім новачка команди Олега Венчака, ще будуть якісь придбання?

– Тренерський склад упевнений, що команда повністю укомплектована, й ідилію вони порушувати зараз не хочуть. Придбання нового воротаря було пов’язане в першу чергу з прикрою травмою Андрія Радя, тому ми змушені були запросити досвідченого голкіпера.

– Прокоментуйте, будь ласка, ситуацію навколо виборів президента Прем’єр-Ліги…

– Все дуже просто: ми знали, що є статут і двотижневий термін для подання заявки. Але Прем’єр-Ліга свідомо приводила до того, щоб було все менше кандидатів. Мене, як галичанина, найбільше здивувало те, що компанія, яка проводила відбір кадрів на президента УПЛ, запропонувала мені поїхати в Москву, оскільки спеціаліст, який займається цим відбором, працює саме там. Хто ж формує політику кадрів в українському футболі? Тому я був дуже неприємно здивований.

Проте все ж дуже добре, що президента обрало одноголосно 11 клубів, і тепер це їхня спільна колективна відвідальність, а президент вже не буде посилатися на приставку «в.о.». Що стосується інших п’яти клубів, то, гадаю, справа в різних технічних питаннях, наприклад, правах на показ телетрансляцій. У цьому випадку я б не хотів цього коментувати. Але якщо так складеться, що через певний час знову будуть проводити вибори, я знову буду подавати свою кандидатуру, оскільки в мене є цікаві напрацювання, які можна реально втілити в українському футболі. Впевнений, що я буду кандидатом від тих клубів, які думають про очищення нашого футболу і про незалежність від різних таборів.

fclviv.com.ua