Україна

Перша ліга

ТМ. Александрия – Горняк-Спорт – 2:1

2014-07-08 12:48

«Гірник-Спорт», чи не перша команда яка на стадіоні «Ніка» почала гру першим номером, постійно атакуючи широким фронтом. Але захопившись активними діями попереду, допустилися помилки в захисті. Господарі поля вивели нападаючого В.Пономаря на побачення з голкіпером, але А.Ситніков вийшов вперед, скоротив кут обстрілу і ліквідував загрозу.

Хорошу можливість «комсомольці» мали на 11-й хвилині матчу. С.Герасимець пройшов по лівому флангу, віддав навісну передачу в центр штрафного майданчика, де першим на добиванні опинився С.Рябцев, але голкіпер вийшов вперед і перевів м’яч на кутовий. І як ми побачили на 13-й хвилині тактика І.Жабченка принесла результат. Олександрійці захопившись атакою, «прогавили» випад гостей і С.Герасимець замкнув багатоходівку футболістів з Комсомольська – 0:1.

На цьому активні дії футболістів з берегів Дніпра не завершувалися, вони і надалі насідали на ворота господарів. Знову неуважність в захисті призвела до того, що на 24-й хвилині В.Корольков вийшов віч-на-віч з голкіпером, але в цьому разі С.Науменко скористався тим, що футболіст далеко відпустив м’яч, ліквідував загрозу.

На 30-й хвилині олександрійці мали можливість зрівняти рахунок. Я.Ямполь майже від кутового прапорця гостро подав в штрафний майданчик, найблище до м’яча був захисник господарів поля А.Шендрік, але витянувшись в шпагаті не зміг замкнути передачу. Головним чином атаки олександрійців проходили правим флангом, де активно діяв Я.Ямполь, наскільки його партнери по команді створювали перспективні комбінації, настільки вони і марнувалися новачком.

В другому таймі олександрійці почали діяти більш активніше, щільніше, їх атаки стали осмисленими і одна з них увінчалася взяттям воріт. На 55-й хвилині О.Гуськов виборовши м’яч в штрафному майданчику гостей, проштовхнув його в сітку воріт – 1:1.

На 60-й хвилині після помилки захисників, «комсомольці» вивели С.Герасимця на ударну позицію, той пробив з лінії штрафного майданчику, але В.Леванідов забрав м’яч в руки. На 68-й хвилині олександрійці мали можливість повести в рахунку. І.Озарків пройшов по центру, ввійшов в штрафний майданчик, віддав передачу на Є.Чепурненка, той пробив по воротах, але захисник відверто зіграв рукою і арбітр призначив пенальті. Удар В.Бідловського парирував А.Клищук.

На 72-й хвилині Б.Бичков пройшов по правому флангу, зробив передачу на В.Бідловського, який майже з кута штрафного майданчика, майстерно відправляє м’яч в сітку воріт – 2:1. Поступово бойовий запал у підопічних І.Жабченка почав стухати, вони явно не підтримували той темп, який мали на початку зустрічі.

Слід відзначити високу результативність О.Гуськова, який забиває вже в третьому контрольному матчі поспіль. Перший гол Олександр забив в зустрічі з дніпродзержинською «Сталлю» (2:0), другий – в Полтаві «Ворсклі» (1:1), і третій в нинішньому матчі, виходивши на заміну. Ось і під завісу матчу у нього була можливість збільшити лік своїм голам в літньому міжсезонні. На 85-й хвилині О.Гуськов зіграв на випередження і пробив метрів з 15-ти, але на заваді став голкіпер «Гірника-Спорт», і відбив цей м’яч.

На 89-й хвилині Ю.Коломоєць пройшов правим флангом, віддав розрізну передачу в штрафний майданчик, першим на м'ячі опинився В.Бідловський, він віддав на О.Гуськова, той з одинадцятиметрової позначки умудрився пробити вище воріт. Вже на останніх секундах зустрічі, Є.Лугачов потужно пробив із стандарту, але В.Леванідов зіграв вдало, перевівши м’яч на кутовий.

Наступний спаринг футболісти ФК «Олександрія» проведуть 8 липня о 18.00 на стадіоні «Ніка». Суперником буде кременчуцький «Кремінь».

ОЛЕКСАНДРІЯ – ГІРНИК-СПОРТ – 2:1
Голи:
Гуськов (55), Бідловський  (72) – Герасимець (13).
Олександрія (1-й тайм): Науменко, Сухоцький, Шендрік, Басов, Ломко, Скарлош, Койдан, Голенков, Чепурненко, Пономар, Ямполь. (2-й тайм): Леванідов, Шендрік, Басов, Ломко, Койдан (Озарків, 58), Чепурненко, Пономар (Коломоєць,70), Бідловський, Гуськов, Бичков, Леонов.
Гірник-Спорт: Ситніков (Клищук, 46), новачок (Чмеленко, 63) , Нелін, новачок (Голядинець, 73), Шульц (Петриченко, 54), новачок (Дячук, 57), Лугачов, Климаков (новачок, 46), Корольков (Новиков, 60), Рябцев, Герасимець (Кисіль, 77).

pfcalexandria.com.ua