Україна

Перша ліга

Новим президентом ФК «Львів» став Ярослав Грисьо

Останнім часом у пресі точилося безліч розмов навколо майбутньої долі футбольного клубу «Львів». За інформацією одних видань клуб нібито припиняє існування та лишається статусу професіонального.

Pfl.ua

2011-05-24 18:02

Особливо після того, як стало відомо, що футболістам та тренерам видали трудові книжки. Інші пророчили зміну керівництва: між інших кандидатів лунали різні прізвища – у президенти провіщували навіть Бориса Колеснікова. І сьогодні увечері стало відомо, що біля керма клубу став голова Федерації футболу Львівської області Ярослав Грисьо.

Новоспечений президент ФК «Львів» розповів прес-службі ПФЛ про майбутні плани щодо управління, функціонування та можливих змін, що очікують на однойменний клуб зі Львова.

– Пане Ярославе, ви стали новим президентом ФК «Львів». Як відчуваєте себе у новому амплуа?
– Емоції самі розумієте, які. У цій ситуації відчуття дещо змішані, адже з одного боку ми рятуємо клуб, а з іншого – приємно, що це робимо саме ми. Тому, здебільшого емоції тільки позитивні. 

– Чи плануєте ви найближчим часом здійснювати якісь кардинальні зміни стосовно складу команди або тренерського штабу?
– Звичайно, переміни відбудуться. Деякі швидше, інші – пізніше, адже спочатку необхідно проаналізувати та оцінити рівень майстерності футболістів та тренерів. Наразі не можна робити якихось значних змін: заявковий період закінчено, тому ми будемо виходити з тим складом гравців, які вже заявлені за наш клуб.  

– Чи слідкували ви за виступами команди протягом останнього часу?
– На жаль, цього року через ряд певних причин я не стежив за виступами команди.

– Коли до вас поступила пропозиція взяти кермо влади у клубі у свої руки?
– Як вам відомо, Юрій Кіндзерський не раз казав, що мені належить ініціатива долучити його до управління клубом, тому на правах друга та на правах голови обласної Федерації футболу цілком природно, що під час важких для ФК «Львів» часів він звернувся до мене. Ми не раз обговорювали це питання і Юрій Іванович робив все можливе задля збереження клубу. Але він дійшов висновку, що не в змозі довести клуб хоча б до кінця першого кола і вирішив завершити з клубом. А у зв’язку з тим, що цей клуб не мені небайдужий з багатьох сторін і я маю пряме відношення до його створення, організації роботи та становлення клубу як професіонального, ми розпочали пошук рішень щодо врятування  «Львову». Наразі, очоливши цей клуб, я бачу певні перспективи та можливості залучення інвесторів до розвитку клубу.

– На ваш погляд, ФК «Львів» переслідували проблеми фінансового характеру чи це були недоліки в управлінні футбольним господарством клуба?
– У першу чергу, клуб зіткнувся із проблемами фінансування. І виключно через це Юрій Кіндзерський не зміг продовжити керувати та утримувати клуб. Ми з ним, по-перше, земляки, підтримуємо дружні стосунки, і, коли ми приймали це рішення,  обидва були упевнені у тому, що зможемо за необхідністю обмінюватися інформацією та успішно співпрацювати з будь-яких питань.

– На правах нового керівника, які задачі ставитиме перед командою тренерським штабом?
– Задача одна – знайти міцне економічне підґрунтя для функціонування клуба. Ця політика визначатиме решту пріоритетів. Безумовно, якщо нам вдасться відшукати можливість вивести клуб на якісно новий рівень , ніхто б нею не оминув скористатися.

– Чого ви побажаєте вболівальникам ФК «Львів»?
– Впевнено скажу, що клуб продовжує своє існування і я зроблю все можливе, щоб він відповідав іміджу міста Львів. Вважаю, що всім вболівальникам, які переймаються подальшою долею однойменного клубу, необхідно підтримати ФК «Львів», повірити, що він розвиватиметься, прогресуватиме та радуватиме львівських прихильників. 

Pfl.ua