Україна

Перша ліга

Сивка: «Не знаю, сыграем ли мы вообще с «Александрией»

2014-10-17 13:44

Чернівецька «Буковина» в цьому сезоні є найпроблемнішим клубом в Першій лізі. Команда, котра ще в позаминулому сезоні реально претендувала на елітний дивізіон, а уже в цьому чемпіонаті заледве зводить кінці з кінцями…Чернівчани вже з початку першості виживають, борючись з проблемами фінансового характеру, а саме зараз наступив той самий пік безгрошів’я, коли гравці починають масово покидати колектив, а клуб не може знайти грошей на виїзну гру. Один із тих, хто не покинув команду в найтяжчі часи, а продовжує грати, віддаючи всі сили на футбольному полі, – Тарас Сивка.

Тарас – універсальний солдат, котрий може закрити будь-яку позицію в тактичних побудовах «жовто-чорних», зігравши на дуже високому рівні. Захисник/півзахисник розповів про стан справ у «Буковині», а також поділився очікуваннями про подальше існування чернівецького колективу.

– Тарасе, скажи, будь ласка, через які причини «Буковина» не поїхала на виїзну гру в Харків?
– Головна причина, через яку ми не виїхали на гру із «Геліосом», – відсутність фінансування. На жаль, нам тільки обіцяють, що гроші будуть, що команда буде існувати, але це все тільки обіцянки… Нам кожен день говорять, що все буде добре, проте ніяких позитивних зрушень поки що не спостерігається.

Наскільки я чув перед грою з «Десною», то саме після цього матчу нам повинні були виплатитися гроші (до четверга), а також будуть кардинальні зміни у керівництві! Наступив четвер, команда повинна їхати на виїзд, а грошей немає… Найголовніше, нам сказали, що президент команди їде з Києва з грошима. Команда чекала його, але так і не дочекалася.

– «Буковину» покинуло за короткий період декілька провідних гравців... Яка взагалі наразі обстановка в команді? Що буде з чернівчанами далі?
– Тих хлопців, котрі залишили команду, я розумію. Їм вже все просто набридло. Дуже важко це терпіти, особливо в психологічному плані. Не всі ж можуть витримати це! Що буде далі з командою – не знаю…

– Вже відомо, чи відбудеться наступний матч із ФК «Олександрія»?
– Гра з «Олександрією»? Чесно кажучи, про цей матч нічого не чув, тому не можу сказати, чи він відбудеться взагалі…

– Яка взагалі атмосфера панує в команді? Як гравці знаходять мотивацію, щоб вийти на поле і віддати на ньому всі сили?
– Атмосфера робоча, всі тренуються, дуже стараються. Мотивація зараз одна – грати на повну, щоб потрапити на олівець іншим клубам без проблем із фінансами.

– Команда тренується у звичному режимі чи немає чіткого розкладу тренувань? Немає такого, що хто хоче, то приходить?
– Так, команда тренується у звичному режимі, всі стараються дуже. Хто хоче, той і приходить на тренування? Ні, такого немає.

– Іван Дронь уже не президент «Буковини»? Як прокоментуєш його роботу в чернівецькому клубі?
– За Дроня я взагалі мовчу. Нічого не хочу коментувати за нього. Одне, що можу підмітити, так це те, що він – «людина слова».

– Після матчу з ФК «Тернопіль» гравці «Буковини», наситившись пустими обіцянками, влаштували в роздягальні розмову на підвищених тонах... Це пов’язано з невиконанням обіцяних умов?
– Так, таке було. Хлопцям уже просто накипіло, от всі з ним і розмовляли так.

– Є якась інформація про можливе фінансування «Буковини» за допомоги міської влади? Тому що ситуація стає дедалі критичнішою і безвихідною...
– Були лишень обіцянки… А тепер і вони зникають…

– У тебе не було думок також піти з команди? Бодай у чемпіонат області, де платять хоч якісь кошти, або шукати іншу команду...
– Звичайно, думки були, були і запрошення. Але перед цим прийшов наш президент і пообіцяв нам стабільне фінансування. Я йому повірив, тому і залишився в «Буковині». Думав, що все буде добре, але вийшло навпаки…

– Віриш, що «Буковина» зможе вийти із фінансової прірви?
– Хочу, звичайно, щоб команда збереглася і грала далі, але без фінансування дуже важко. Чи може команда вийти з цього фінансового колапсу? Чесно кажучи, після цих подій мені уже навіть не віриться в це…

ua-football.com