Україна

Перша ліга

Кварцяний: «Давайте жити по закону»

Fc.volyn.net Після того, як «Волинь» подала закономірний протест на результат матчу «Волинь» – «Кримтеплиця», пов’язаний з порушенням Регламенту змагань молодіжненським клубом, головний тренер ФК «Волинь» Віталій Володимирович Кварцяний прокоментував ситуацію. Нагадаємо, що той матч закінчився безгольовою нічиєю.

Fc.volyn.net

2009-09-03 06:00

«Я, як тренер, спочатку не вникав у ситуацію, але коли дізнався, що ми маємо законне право подати протест, ми це зробили.

Наш суперник захопився замінами та забув про Регламент, яким користуються усі клуби ПФЛ і провів заміну, котру не мав права робити.

Це є порушенням і я вважаю, що ПФЛ, яку очолює перспективний футбольний функціонер Святослав Сирота, і під керівництвом якого працюють досвідчені юристи та спеціалісти, реально оцінять ситуацію й швидко зарахують шанованому клубу «Кримтеплиця» технічну поразку.

Якби це стосувалося «Волині», то, я думаю нам давно вже б зарахували поразку, напевно ще б вчора. Це по перше.

По друге. Ми не хотіли б довго чекати, втрачати багато нервів і здоров’я. Не хотіли б, щоб постраждали якоюсь мірою функціонери ПФЛ за можливе неправильне прийняте рішення.

Бо раз вирішення питання затягується, то тільки напевно з ініціативи «Кримтеплиці» і при підтримці деяких працівників ПФЛ шукаються варіанти щоб закрити цю справу на користь клубу з Криму.

Ми не хочемо когось компрометувати, ми хочемо чесно дотримуватися футбольних законів, які існують. Регламент – це для нас Футбольна Конституція і давайте жити по цій Конституції.

Ми не хочемо щоб розгляд протесту затягнувся і якщо ПФЛ прийме рішення не на користь нашого клубу, чим, у такому випадку, здивує весь футбольний світ, то потрібно буде чекати доки прийме рішення Контрольно-дисциплінарний Комітет Федерації Футболу України. Але я думаю, що ПФЛ не проявить себе некомпетентною організацією у розгляді цього питання. Тут же і глухому, і сліпому і кульгавому видно, що вже вчора повинні були зарахувати технічну поразку і забути про це.

Не тримати в напрузі нас, «Кримтеплицю», футбольну громадськість. Не писати листи до ФФУ з роз’ясненнями, бо там працюють розумні люди і знають, що правда на нашому боці.

Ми не хочемо щоб ця справа затягувалася. Ми хочемо щоб рішення було прийняте ще вчора.

Як це було з «Волинню» у позаминулому чемпіонаті, коли у нас була ситуація з іноземним футболістом. Після листа ФФУ ПФЛ в три секунди зняла з нас три очки.

Ми пережили це і живемо далі. Тоді, втративши залікові пункти, ми перемістилися у турнірній таблиці з п’ятого місця на шосте. Боляче було, але це історія і вже забуто.

Тому потрібно скоріше вирішити це питання і все. Коли у «Волині» «темні сили» забрали два очки в 4-му турі з-за грубої помилки арбітра Головка, який призначив пенальті, то тут Бог побачив це і нам повернув два очки у звітному матчі.

Так що, це життя, все під контролем обставин і вищих сил на небі. Земні люди повинні з чистою совістю вирішити питання на нашу користь.»

Fc.volyn.net