Україна

Прем'єр-ліга

Чепурненко: «Вірю в позитивний результат в грі з «Інгульцем»

2021-02-26 10:36

Напередодні матчу 16-го туру української Прем’єр ліги між «Десною» та «Інгульцем», поговорили з «новим-старим» півзахисником сіверян – Євгенієм Чепурненком. Лише нещодавно Євген повернувся до Чернігова, підписавши повноцінний контракт з клубом, і вже встиг дебютувати в УПЛ, вийшовши на заключні хвилини гри з «Динамо».

– В зимове трансферне вікно склад Десни поповнило 5 новачків, але найбільший ажіотаж серед вболівальників викликало саме твій прихід. Які твої перші враження після повернення до рідної команди?
– Ну які можуть бути враження після повернення у Десну? Лише позитивні. Я навіть мріяти не міг про повернення до рідного клубу, але за кілька днів до вильоту в Туреччину подзвонив Олександр Дмитрович та запросив пройти навчально-тренувальний збір разом з Десною. Дуже дякую йому за довіру і буду все для того робити, аби виправдати його довіру.

Ще кілька місяців тому ти був гравцем клубу «Діназ», а зараз ти вже гравець одного з лідерів УПЛ. На скільки велика різниця у рівні змагань, і чи вдалося вже підлаштуватися під нові навантаження та вимоги?
– Різниця звичайно суттєва, тут навіть немає сенсу порівнювати. Щодо вимог та навантажень, думаю для мене це не буде дуже важко, адже я добре знаю Олександра Дмитровича, його бачення футболу та знаю його вимоги, тому, сподіваюся, проблем з адаптацією не виникне. А вже у офіційних матчах, коли отримаю шанс, зможу оцінити рівень УПЛ.

– В матчі проти Динамо ти дебютував в УПЛ. На скільки це було важливо для тебе? Чи хвилювався перед виходом на поле?
– Звичайно, це була моя мрія – зіграти в УПЛ, і зіграти саме в складі Десни. Кілька років тому ми здобули право грати в Прем’єр-лізі, але за всім відомих обставин зіграти там не вдалося. Після цього наші шляхи з командою розійшлися, і звісно залишився певний осад – не вдалося зіграти в УПЛ з Десною. Втім, я не опустив руки і продовжував багато працювати і дякуючи долі, знову отримав такий шанс. Звичайно, перший матч в УПЛ і відразу проти такого гранда як Динамо, змусив трішки похвилюватися, але як тільки вийшов на поле, хоч і на кілька хвилин, все відійшло на другий план, повна концентрація і максимальне зосередження на ігрових завданнях.

– Чого на твою думку не вистачило, щоб втримати переможний рахунок у матчі з Динамо?
– Навіть не знаю, наша команда чудово виглядала протягом всієї гри, багато створювала, організовано оборонялися. Не вистачило мабуть трохи везіння, як би не це випадкове потрапляння м’яча у руку захисника та пенальті, то думаю гра б так і закінчилась нашою перемогою.

– У п’ятницю Десна проведе черговий матч чемпіонату проти Інгульця. Як проходить підготовка до гри?

– Готуємось у Чернігові, на полі зі штучним покриттям, в принципі все так само, як ми робили і перед грою з Динамо. Буде звісно детальний розбір суперника від тренерів і цілеспрямована підготовка саме на найближчий матч.

– За рахунок чого Десна може досягнути позитивного результату у цьому матчі?
– Головне дотримуватися тренерських настанов та максимально викладатися на футбольному полі. Вірю в позитивний результат в грі із Інгульцем.

desna.football