Україна

Прем'єр-ліга

Match For Peace. Ліон – Динамо – 1:3. Звіт про перший матч

У рамках підготовки до нового сезону та старту в кваліфікації Ліги чемпіонів київське «Динамо» провело черговий контрольний поєдинок. Підопічні Мірчі Луческу зустрілися із французьким клубом «Олімпік Ліон».

2022-07-12 21:45

У вівторок, 12 липня, команди зіграли між собою дві зустрічі різними складами, що відбулися на стадіоні «Стад П'єр Раджон» у Бургуен-Жальє. Перший матч розпочався о 19:00 за київським часом.

Як і інші міжнародні товариські матчі «Динамо», ця гра мала благодійний статус. Усі виручені кошти від продажу квитків будуть спрямовані на вирішення найбільших гуманітарних проблем, спричинених війною росії в Україні.

На відміну від попередньої гри із швейцарським «Люцерном», на гру з «Ліоном» тренерський штаб «Динамо» виставив зовсім новий стартовий склад – на поле вийшли усі гравці, які вступали у гру у попередньому поєдинку з лави запасних або не брали у ньому участі.

Матч команди розпочали достатньо активно, створивши перспективні моменти вже на перших хвилинах. У «Динамо» Ванат вривався до штрафного майданчика, але втратив м’яч, а у «Ліона» спочатку Кадевере робив небезпечний простріл, з яким впорався Бойко, перевівши м’яч на кутовий, а згодом після удару Лукаса м’яч трохи розминувся зі стійкою.

Надалі ініціатива була у киян. Антюх, Супряга та Гармаш мали хороші нагоди, аби відкрити рахунок, але їм трохи не пощастило, а точніше злагоджено діяли захисники французів. Мабуть, найближчим до того, аби відзначитися, був Ванат. Владислав взявся виконувати пенальті, який заробив Супряга, але, на жаль, після його удару м’яч влучив у стійку. Але ця прикрість не засмутила українських хлопців, і незабаром вони таки досягли свого.

Гармаш виграв боротьбу, прорвався до воріт та викотив м’яч під удар Антюху, який мчав паралельним курсом і з лінії штрафного майданчика спокійно переправив його у сітку. Одразу після цього мав подвоювати рахунок Ванат, який вискочив до воріт ледь не з центра поля, обіграв воротаря та відправив м’яч у сітку, однак нападнику не пощастило, адже миттю раніше асистент арбітра зафіксував у нього офсайд, тож взяття воріт було не зараховане.

Ближче до кінця першого тайму темп гри дещо знизився, команди розігрували м’яч у центрі поля, без особливого просування вперед та без небезпечних моментів біля воріт одна одної. Лише за хвилину до свистка на перерву чудовий момент не реалізував Супряга – воротар зміг впоратися з його нескладним ударом метрів з 15-ти після передачі Антюха. Тож на перерву команди пішли за мінімальної переваги українців.

З початку другого тайму французи з подвійною енергією кинулися відіграватися. Спочатку із дальнім ударом суперника впорався Бойко, а незабаром Кадевере змарнував одразу дві нагоди зрівняти рахунок, причому, у першому епізоді якимось дивом спрямував м’яч вище воріт з лінії воротарського майданчика.

На таке марнотратство динамівці відповіли, як і належить – забитим м’ячем: Супряга отримав передачу та з лінії штрафного майданчика влучив точно у кут воріт з відскоком від стійки. Одразу ж кияни могли забити і третій м’яч, але Ванату з хорошої позиції не вдалося переграти голкіпера.

Французи засмучувалися недовго: Ель-Аруш отримав пас від партнера та з півкола перед штрафним майданчиком красивим ударом спрямував м’яч точно в лівий верхній кут воріт, скоротивши відставання у рахунку – 1:2. Надалі команди продовжували нагнітати ситуацію та створювати загрозу біля воріт одна одної, але до справжньої небезпеки справа певний час не доходила. Але врешті-решт, до фінального свистка київський команді вдалося відзначитися ще раз – спрацювали заміни: Вікентій Волошин, отримавши м’яч на лінії штрафного майданчика від Тимчика, розвернувся та пробив лівою ногою по недосяжній для воротаря траєкторії.

Тож у підсумку 3:1 – впевнена перемога динамівців. Нагадаємо, що о 22.00 розпочнеться другий матч між «Ліоном» та «Динамо», у якому візьме участь інший склад футболістів.

ЛІОН (Франція) – ДИНАМО (Київ, Україна) – 1:3
Голи:
Ель-Аруш (60) – Антюх (28), Супряга (57), В.Волошин (86).
На 20-й хвилині Ванат не реалізував пенальті (стійка).
Ліон (стартовий склад): 35. Ріу – 2. Діоманде, 14. Дюбуа, 31. Ломамі, 19. Озчакар – 46. Бунаас, 32. Ель-Аруш, 10. Толентіно Коельйо – 26. Баркола, 38. Діб, 11. Кадевере.
Динамо: 71. Бойко (35. Нещерет, 64) – 21. Кравченко (24. Тимчик, 64), 34. Сирота (3. Боль, 73), 6. Бурда, 2. Вівчаренко (44. Дубінчак, 64) – 8. Шепелєв, 19. Гармаш, 99. Антюх (27. В. Волошин, 80), 18. Андрієвський, 11. Ванат – 17. Супряга.

fcdynamo.com