Україна

Прем'єр-ліга

Дніпро – Ворскла 1:0. Україна, 15-й тур. Звіт

Перемогу «Дніпру» забезпечив Дмитро Коркішко, який заробив пенальті, а згодом і впевнено переграв з 11-метрового голкіпера полтавчан.

2019-11-23 19:17

У порівнянні з матчем проти «Десни», у якому дніпряни зуміли перервати серію поразок, тренерський штаб спортклубівців на гру з полтавчанами провів три зміни: у захисті травмованого Сафронова замінив Лопирьонок, замість Польового вийшов Коркішко, при цьому Шаповал опустився на позицію захисника, а позицію в центрі поля знову зайняв капітан команди Кравченко.

На початку матчу дніпряни заволоділи територіальною перевагою, проте гості дуже щільно захищалися, не дозволяючи близько наближатися до власних воріт. У стартові 10 хвилин за великим рахунком спортклубівці провели тільки одну гостру атаку, коли гру на себе взяв Когут, і після проходу знайшов неподалік воріт суперника Куліша, який з розвороту зробив пас на лінію воротарського майданчику, але замкнути передачу ніхто не зумів.

Юрчук вперше вступив у гру на 15-й хвилині, коли зіграв головою, випередивши суперника за межами штрафного майданчику, а невдовзі вже господарі створили перший по-справжньому гольовий момент – Коркішко після серії рикошетів знайшов можливість для удару, але м’яч влучив у штангу. «Ворскла» свій перший удар по воротах завдала на 31-й хвилині, коли Саків закручував м’яч у дальній кут метрів з 18-ти, але сфера пройшла поруч із стійкою.

У свою чергу, Назаренко заробив перспективний стандарт неподалік кута штрафного майданчику, і після подачі Кравченка, Логінов спрямовував м’яч у ворота, але надійно зіграв Різник. Ну а всю свою майстерність голкіперу полтавчан довелося показати незадовго до перерви, коли він потягнув підступний удар Когута у дальній кут після дуже хорошої комбінації господарів.

Початок другого тайму мали чим відрізнявся від того, що відбувалося на полі до перерви. Був спірний епізод у штрафному майданчику гостей, коли Пердута і Скляр взяли у «коробочку» Назаренка в штрафному майданчику полтавчан, але арбітр порушення правил там не побачив. У гостей запам’ятався удар того ж Пердути метрів з 20-ти, коли м’яч пройшов поруч із стійкою.

В цілому, за рівної гри, командам в основному залишалося розраховувати на стандарти. Так після одного зі штрафних Когут завдавав удар головою буквально з лінії воротарського майданчику, проте м’яч пролетів над поперечиною. На 73-й хвилині Кравченко розіграв штрафний із Назаренком, але гострий простріл Олександра перервав Різник. Ну, а далі був пенальті, який заробив Коркішко – сам постраждалий взявся виконувати удар і впевнено переграв голкіпера полтавчан.

Тепер вже гості повинні були йти вперед. Непоганий шанс був у Козиренко, який замикав головою навіс з флангу і пробив поруч із стійкою. Але за великим рахунком це був єдиний момент у гостей. Дніпряни вистояли і здобули довгоочікувану перемогу.

ДНІПРО — ВОРСКЛА – 1:0
Гол:
Коркішко (80, з пенальті).
Дніпро: Юрчук, Лопирьонок, Гуйе, Логінов, Шаповал, Назаренко (Чичиков,90+2), Когут, Вакулко (Сніжко, 61), С.Кравченко, Куліш (Булеца,74), Коркішко.
Ворскла: Різник, Пердута, Баєнко (Очігава, 80), Ндіайе, Сапай, Д.Кравченко, Скляр, Ребенок, Саків (Козиренко, 65), Петрович, Васін.
Попередження: С.Кравченко (45+1), Булеца (90+4), Лопирьонок (90+6) – Васін (58), Максимов (78), Ребенок (90+2).

scdnipro1.com.ua