Україна

Прем'єр-ліга

Шапаренко: «Посмішки посмішками, але навантаження було хорошим»

Півзахисник «Динамо» Микола Шапаренко відповів на запитання клубних ЗМІ після вівторкового тренування на зборі в Іспанії.

2022-01-18 21:04

– Які відчуття від перших днів збору, як настрій?

– Все гаразд, чудова погода для тренувань. Завжди трохи важко спочатку, але згодом втягуєшся в роботу, звикаєш і відчуваєш, як набираєш фізичну форму. Готуємось до відновлення чемпіонату.

– Еміль Карас сказав, що після трьох днів роботи у Києві у гравців є втома, як почуваєтеся особисто ви?

– Так, трохи втома є, оскільки була зміна полів, перехід з м'якого синтетичного газону на натуральний, замерзлий - навантаження на ноги відчувалося, вони втомлювалися.

– Сьогодні було цікаве тренування у залі – з посмішками, гарною музикою, гумором, такі заняття даються легше?

– Посмішки посмішками, але навантаження в залі було хорошим, вправи важкі. Думаю, вони нам підуть лише на користь.

– Вправи були досить різноманітними, яка вам сподобалася найбільше?

– Скажу, яка була найскладнішою: коли на швидкості потрібно було робити чотири прискорення зі спеціальними санчатами вагою 50 кг. А найбільше сподобалася робота з м'ячем, а не з гирями.

– Деякі вправи були запропоновані вам уперше на цьому зборі?

– Точно не пригадаю. Зазвичай все залежить від зали: якщо є необхідні інструменти, наші тренери, звичайно ж, використовують їх і дають нам хороше навантаження.

– Як часто у вас бувають силові вправи?

– У Києві заняття у залі були щодня, як і на полі. А тут залежить від тренера та від тренувальної програми.

– Останнім часом ви дуже додали у плані м'язової маси, чи спеціально над цим працюєте?

– Додатково займається кожен гравець нашої команди. У когось м'язи швидше ростуть, у когось повільніше. У мене, напевно, цей процес відбувається із запізненням (усміхається). Важливо зміцнювати м'язи для профілактики, ті, хто слідкує за собою, це роблять.

– Зараз у команді багато молодих футболістів, як ви їх прийняли?

– Звичайно, підтримуємо, адже кожен свого часу був на їхньому місці. Розуміємо, як їм важко влитися в колектив, адже навантаження набагато більше, ніж було в U19. У першій команді зовсім інший рівень. Тому допомагаємо та підказуємо їм. Все залежить він від них самих: якщо працюватимуть, все вийде.

– Чи бракує хлопців, які не поїхали на збір?

– Сумуємо за Миколенком, але вся команда дуже за нього рада, що тепер він виступатиме в англійській Прем'єр-лізі. Він заслужив на цей шанс. Чекаємо, коли одужають Караваєв, Забарний, Шкурін, повернеться зі збірної Рамірес та почнуть тренуватися з нами.

fcdynamo.com