Україна

Прем'єр-ліга

Яку політику «Шахтар» застосував для того, щоб стати чемпіоном

Колишній президент ПФЛ Святослав Сирота висловив свою думку щодо чемпіонства «Шахтаря».

Plussport.com.ua

2017-05-11 12:20

– Команда «Шахтар» нині сильніша за усіх, і треба це визнати та привітати з перемогою. Футболісти «Шахтаря» заслужили на цей успіх. А от до самого футбольного клубу є великі претензій щодо того, яку політику «Шахтар» застосував для того, щоб стати чемпіоном. Донецький клуб очистив для себе простір, щоб легко стати чемпіоном. Це не мої слова і не моя приватна думка – це висновок на підставі дій та висловлювань лояльних до гірників експертів та представників клубу, які я послухав і систематизував.

Два роки тому усі говорили, що чемпіонат України нормальний. Ніхто не казав, що він сильний і що поганий – лише нормальний! Потім румунський представник «Шахтаря», який нині працює наставником «Зеніта» і прізвище якого я забув, почав говорити про «недочемпіонат» і про потребу скоротити число команд до дванадцяти. «Шахтар» домігся «обрізання» чемпіонату, використавши лояльних експертів, які вголос казали про те, що в нас не може існувати 16 боєздатних клубів.

Отож, вони зменшили кількість команд для того, щоб стати чемпіонами. І тепер ми чуємо риторику прибічників «Шахтаря», що в Україні залишився лише один професійний футбольний клуб. За логікою «Шахтаря», вони спалили за собою землю для того, щоб бути непереможними. Виникає питання: чому «Шахтар» так феєрично радіє, якщо переміг в першості аматорів?! – запитує відомий в минулому воротар.

plussport.com.ua