Україна

Прем'єр-ліга

Ященко: «Футболістам у новому чемпіонаті УПЛ надважливо буде витримати психологічний тиск»

Своїми думками щодо перспектив змагань в українській Прем’єр-лізі та конкуренції в ній поділився екс-гравець донецького «Шахтаря» Сергій Ященко.

Василь MИХАЙЛОВ, «Команда №1»

2022-07-19 10:45

– Чи вдасться в Україні провести повноцінний чемпіонат?
– Це буде справжній виклик для організаторів. Адже проводити змагання доведеться під час військового стану, тим паче, що російський агресор атакує й цивільні об`єкти. Отож, треба буде бути дуже уважним. Усе ж, будемо сподіватися, що спільними зусиллями поталанить гарантувати безпеку учасникам і призери будуть визначені за спортивним принципом. Шкода тільки уболівальників, котрі після нетривалої перерви знову будуть позбавлені можливості відвідувати календарні матчі.

– Чи може майбутній сезон стати найнепередбачуванішим за час незалежності?
– Переконаний, що обійдеться без сюрпризів. Умови диктуватимуть гранди – «Динамо» та «Шахтар». Як на мене, навіть нещодавні зміни в тренерському штабі гірників не допоможуть переслідувачам випередити донеччан. Хоча, як на мене, коли б не війна, то навряд чи Ігор Йовичевич очолив би «Шахтар», адже в його тренерській кар`єрі немає значних перемог. Тепер у хорватського фахівця є нагода довести, що в «Шахтарі» не помилилися з його призначенням.

До речі, оскільки наші представники в єврокубках більшість домашніх поєдинків на двох «фронтах» проводитимуть за кордоном, то в них буде нагода дозаявити кількох легіонерів й це дозволить їм опинитися в дещо виграшному становищі у порівнянні з іншими клубами.

– Наскільки впаде рівень УПЛ у зв'язку із нинішньою ситуацією в країні?
– Я не збираюся бути оригіналом. Звичайно, падіння уникнути буде важко. І йдеться не лише про кадрові проблеми. На жаль, негативно даватиметься взнаки й психологічний тиск, футболісти ж не роботи, вони також перейматимуться тими бідами, яких через російських загарбників, не уникла Україна. Все ж, будемо сподіватися, що хоча б із бажанням зіграти через не можу, в учасників усе буде гаразд. Тим паче, що на кону не тільки нагороди чемпіонату, але й можливість опинитися в полі зору тренерського штабу національної збірної України.

zbirna.com