Україна

Прем'єр-ліга

Диденко: «В «Черноморце» все для меня родное»

2018-07-21 15:36

Нападник «Чорноморця» Анатолій Діденко не приховує, що радий знову опинитись у Південній Пальмірі.

– Анатолію, Ви повернулися в одеський клуб після трирічної перерви. Що відчуваєте?
– Для мене це ніби повернення додому. Тут усе рідне. Причому так вийшло, що сьогодні я мешкаю в тому ж номері, що й раніше! І персонал на базі не змінився.

– Як триває підготовка до сезону? Влітку «Чорноморець» зіграв відносно мало спарингів…
– Кількість товариських матчів – специфіка зборів в Україні, де влітку складно знайти спаринг-партнерів. Я вважаю, що підготовка йде нормально, й вірю, що ми встигнемо виконати все заплановане. Ми ж суттєво змінили склад – багато прийшли, багато пішли; у перших двох товариських зустрічах тренери переглядали новачків, у третьому вже більше награвалась основа.

– Нещодавно одесити отримали нового наставника – болгарина Ангела Червенкова. Яку модель гри у виконанні команди він хоче бачити?
– Насамперед він намагається зліпити бойову команду. Щодо стилю – тут є поєднання різних компонентів: із одного боку, ми хочемо грати через пас – бо без цього сьогодні ніяк, із другого – закладаємо міцний фізичний фундамент.

– Специфіка нинішнього складу одеситів – поєднання футболістів дуже молодих (1997-2000 р.н.) і тих, кому близько 30-ти й більше. Обмаль «середнього класу» – 24-26-літніх виконавців. Отож який результат у сезоні доречно чекати від «синьо-чорних»?
– А який результат здатна показати команда зі «сплавом молодості та досвіду»? Ми, досвідчені гравці, намагаємося показати певний рівень, молодь до нас тягнеться. У будь-якому разі, тільки офіційний сезон покаже, на що ми здатні.

– Наступний сезон «Чорноморець» розпочне домашнім матчем із «Олімпіком» – командою, котра так само зазнала відчутних кадрових змін…
– Відчуваю, що суто футболу буде небагато – більше боротьби. Це ж перший тур, усі хвилюватимуться. На мою думку, донеччани провели дуже грамотну трансферну роботу, особливо за останній тиждень. У них серйозна команда.

– Останнє запитання з категорії особистих: фактично всю кар’єру виступаючи на позиції форварда, Ви ніколи не відзначалися великою результативністю. Чи може це бути виправлено у чемпіонаті-2018/19?
– Я ж не завжди грав центрфорвардом. У мене були тривалі періоди, коли я виступав на позиціях лівого або відтягнутого нападників… А взагалі головне – щоби команда успішно виступала. Особиста статистика для мене на задньому плані.

upl.ua