Україна

Прем'єр-ліга

Карпати – Волинь 0:0. УПЛ, плей-оф. Звіт

Перший матч галицько-волинського дербі з прицілом на місце в Прем'єр-лізі за солідної глядацької підтримки переможця не виявив.

По материалам оф. сайта «Карпат»

2019-06-04 21:21

Перший перехідний поєдинок «Карпат» проти «Волині» пройшов за солідної глядацької підтримки. Трибуни стадіону «Україна» зайняло понад десять тисяч львів’ян, які очікували побачити яскравий футбол, і, звичайно ж, перемогу. Олександр Чижевський дещо видозмінив стартовий склад, порівняно з переможним матчем проти «Арсенала». Зокрема, «леви» повернулися до схеми в три захисники: на флангах розташувались Мегреміч та Федецький, а в центрі оборони діяв Ковтун. Кльоц та Онгла виконували функції опорників, а Мякушко та Бусько латералів. На вітсрі атаки грала трійка Ді Франко-Понде-Гуцуляк.

Одразу ж, із перших хвилин, «Карпати» взяли ініціативу в свої руки та атакували ворота Неділька. Перший удар в поєдинку до свого активу записав Мякушко, однак він виявився неточним. Та після цього гаряче було вже у штрафному карпатівців. Спершу Хагназарі завдав дальнього удару по воротах – Кучинський кулаками перевів на кутовий. Кожанов закручував м’яча з лівого флангу прямо за спину голкіперу – Кучинський знову врятував команду! Та й після цього м’яч не покинув штрафний майданчик «Карпат»: по черзі головою пробивали Хагназарі та Волошинович, та круглий оминув ворота «зелено-білих».

До перерви «Карпати» мали кілька моментів, аби знову повернути собі лідерство, однак «леви» ними не скористалися. Згадати можна хорошу атаку, яка завершилась ударом Понде у правий верхній кут, однак португалець схибив. Згодом два дальні удари виконав Кльоц – і знову м’яч пролетів повз ворота.

«Карпати» продовжили володіти перевагою і на старті другої 45-хвилинки. Однак, активність «зелено-білих», як правило, зупиняла організована оборона лучан. З плином часу темп поєдинку значно впав – обидві команди не ризикували, адже ціна помилки була дуже велика. Перший небезпечний момент у другому таймі виник близько 60-ї хвилини, а його автором став захисник «Волині» Олександр Климець, який пробивав з кута воротарського майданчика. Федецький та Ковтун кинулися під м'яч та заблокували удар опонента.

Через кілька хвилин карпатівці заробили небезпечний та перспективний штрафний – до воріт було менше двадцяти метрів. Очікувано було традиційно побачити біля м’яча Сергія Мякушка, але цього разу удар взявся виконати Олексій Гуцуляк, в результаті відправивши круглого повз ліву стійку. За деякий час Неділько врятував свої ворота від голу, після ударів Ді Франка та Мякушка. За десять хвилин до завершення матчу на поле вийшов Роман Дебелко та одразу заробив штрафний для своєї команди. Цього разу пробивав Мякушко – його удар припав у стінку. На добиванні першим був Артем Федецький, який відправив круглого точно у руки Недільку.

На заключних хвилинах команди обмінялися моментами: Кожанов зблизька цілив у ближній кут, Кучинський парирував удар. А Онгла з межі штрафного не поцілив у площину воріт. У результаті – суха нічия у Львові. Тепер усе вирішуватиметься в Луцьку, 8 червня...

КАРПАТИ – ВОЛИНЬ – 0:0
Карпати:
Кучинський, Мегреміч, Ковтун, Федецький, Кльоц, Онгла, Бусько (Слива, 87), Мякушко, Гуцуляк, Ді Франко (Мендес, 76), Понде (Дебелко, 82).
Волинь: Неділько, Сімінін, Болденков, Неплях, Цюпа, Курко, Бартуловіч, Хагназарі, Кожанов (Богомаз, 90), Западня (Климець, 24), Волошинович (Козьбан, 68).
Попередження: Бусько (45+1), Федецький (47), Онгла (55), Слива (90+1), Кльоц (90+4) – Сімінін (4), Цюпа (24), Болденков (76).

fckarpaty.com