Україна

Прем'єр-ліга

Кожанов: «Выигрывать всегда хочется»

2017-11-14 18:01

Найкращі його роки пройшли у Львові. Однак нині він є гравцем «Маріуполя» і вже у суботу готовий вийти на поле проти майже рідних для нього «Карпат». Про черговий приїзд до міста Лева Денис Кожанов розповів у коментарі сайту «Карпат».

– З якими думками готуєтеся до матчу з «Карпатами»?

– Вчора у нас був вихідний, а так вже другий тиждень присвячуємо підготовці до наступного туру. Думки хороші, адже на нас чекає цікавий матч. Разом з тим, не назву його особливим для себе. Раніше по-іншому сприймав ці ігри, але це вже не перше моє протистояння з «Карпатами» після того, як я переїхав зі Львова. Це буде звичайна гра, за виключенням того, що рідні і близькі зі Львова мене підтримуватимуть, напевно, не на стадіоні.

– Як часто буваєте у Львові?

– Коли тільки випадає нагода. Завжди стараюся приїхати за першої можливості. На даний момент моя сім’я знаходиться якраз у Львові, хоча переважно мешкає зі мною у Маріуполі.

– За грою «Карпат» слідкуєте?

– Коли є час, то обов’язково дивлюся матчі за участі львів’ян. Слідкую також і за поведінкою вболівальників. Коментувати не особливо хочеться. Скажу одне – ситуація налагоджується і це тішить.

– «Маріуполь» навпаки дуже добре стартував, однак зараз не може перемогти у шести матчах підряд.

– Вигравати завжди хочеться. Завдання не змінюється – хочемо перемагати у кожному матчі. Певною мірою «Маріуполю» не щастить. Були такі матчі, в яких ми зобов’язані були перемагати, але чогось нам не вистачало. Я переконаний, що з часом все зміниться на краще. Головне – вірити і працювати далі. Так, як ми це робимо.

– Той факт, що на «Україні» в суботу не буде глядачів – скоріше, позитивний момент для «Маріуполя». Хоча для вас, як для футболіста з карпатівським минулим, ця ситуація не така однозначна...

– Повірте, без вболівальників дуже складно грати. Навіть, якщо підтримують не тебе, в таких умовах приємно виходити на поле. Без шуму трибун офіційна гра перетворюється на рядовий товариський спаринг. Хотів би, щоб фанати прийшли, створили класну атмосферу. Тим більше, так, як підтримують у Львові... Варто глянути хоча б на те, як підтримували збірну України у нещодавній грі зі словаками. У цьому місті люблять футбол і вміють вболівати. Не хочеться ніяких заборон. Треба, щоб люди приходили, дивилися і вболівали. Футбол – видовище передусім для вболівальників.

– У вас в «Карпатах» залишилося чимало друзів?
– Так, і я стараюся якнайчастіше з ними спілкуватися. Проте на футбольному полі дружніх відносин немає. За його межами – все інакше. Тому на 90 хвилин майбутнього матчу ми станемо суперниками.

fckarpaty.lviv.ua