Україна

Прем'єр-ліга

Едсон – новий бразилець у «Русі»

2022-01-28 08:32

23-річний опорний півзахисник Едсон відтепер захищатиме кольори «Руху» під 35-им номером.

Едсон – вихованець клубу «Алекрін», який виступає у Лізі Потігуар – чемпіонаті штату. За дорослу команду гравець дебютував ще у 17-річному віці.

Провівши 4 сезони у рідному клубі, Едсон перебрався у «Глобо» з бразильської Серії C, а вже за кілька місяців із Едсоном підписав контракт представник елітного футбольного дивізіону Бразилії ФК «Баїя».

За першу команду нового клубу дебютував влітку 2020-го року в чемпіонаті штату, а вже у вересні того ж року зіграв свій перший матч у бразильській Серії А проти «Фламенго».

На рахунку Едсона – 37 матчів за «Баїю» в усіх турнірах. Опорний півзахисник має досвід гри в Південноамериканському кубку – аналогу Ліги Європи, Кубку Бразилії та інших турнірах.

Перший коментар бразильського новачка «Руху».

– Це була моя мрія потрапити в Європу. Для мене це хороша можливість заявити про себе. Моя сім’я повністю підтримала мій вибір. Хотів би робити щасливими вболівальників «Руху». Мені дуже важливо, щоб вони отримували задоволення від моєї гри.

Вся Бразилія дихає футболом. У будь-якому куточку люди грають у футбол: починаючи від дітей і закінчуючи старшими людьми. У фавелах вирує неабияке життя. Бразилія справді є столицею футболу. Особисто я почав займатися в 7 років.

Мені пощастило грати у бразильській Серії А. У цьому Чемпіонаті дуже високий рівень майстерності футболістів. Зараз багато класних гравців повертаються до Бразилії з Європи звершувати свої кар’єри. Справді, я отримав великий досвід. Але я радий, що опинився у «Русі». Для мене це новий виклик.

Мною цікавилися одразу декілька кілька клубів. Я розглядав різні варіанти продовження кар’єри. Але коли мені надійшла пропозиція від «Руху» – я довго не роздумував. Одразу почав шукати інформацію про Львів та дізнався більше про Україну. Поспілкувався із друзями. Вони сказали, що Україна – це хороший трамплін для молодих бразильців.

Ще коли був у Бразилії, я одразу почав переписуватися із Таллесом. Дуже багато його розпитував про «Рух», про інфраструктуру клубу, про побут, про колектив. Таллес дав мені виключно позитивну характеристику про «Рух». Я дуже радий, що в команді є мій співвітчизник, адже я розумію, наскільки важливо швидко адаптуватися людині з іншого континенту. Таллес мені одразу сказав, що робитиме все, щоб я якнайшвидше до всього призвичаївся. Також я спілкувався із колишнім гравцем «Руху» Габріелем Сантосом, адже раніше ми з ним грали в одній команді.

Вважаю, що мої сильні сторони – це контроль м’яча та бачення поля. Подобається комбінаційний футбол. Це не притаманно бразильцям, але я люблю також грати на оборону.

Мене дуже вразила інфраструктура «Руху». Тренуватися на такій базі – це мрія. Я собі не можу уявити, наскільки щасливі тут діти, які займаються футболом. У мене величезне бажання приступити до тренувань. Хочу одягнути бутси і в цю ж секунду вийти на поле. Якщо говорити глобально, то я прагну допомогти своїй новій команді досягати високий цілей.

fcrukh.com