Україна

Прем'єр-ліга

Шевцов: «В последних матчах года хотим набрать максимум очков»

2019-11-22 10:53

«Десна» вже повернулася з міні-збору, що пройшов у Білорусі, й готується до протистояння з «Колосом» (Ковалівка). Про те, на що налаштована команда у матчі з колективом з Київської області, своє псевдо та шанси потрапити в основу, ми порозмовляли з 19-річним нападником чернігівців Іллею Шевцовим.

– Ви разом з командою з’їздили на збори у Білорусь та забили 2 м’ячі у ворота клубу Вищій ліги цієї країни – «Торпедо-БелАЗ» («Десна» перемогла 5-1, – прим.). Які відчуття?
– Завжди приємно, тим більше для нападника, забивати голи. Кращого не буває. Тож, якщо говорити про особисте, то чудові відчуття, тим більше суперник високого рівня – у Білорусі сильний чемпіонат. Якщо казати у цілому про збір, думаю, він пішов нам на користь: «Динамо» (Мінськ), «Торпедо-БелАЗ» (Жодино) – гарні суперники. Гадаю, тренери залишилися задоволені.

– В цілому, в якому настрої команда?
– У гарному. Перемога над непоганими суперниками плюс поточне високе місце у таблиці – завдяки цим факторам ми почуваємося впевнено. Всі хочуть покращувати результати й, думаю, гарно готові до останній частини футбольного року. Хочемо набрати максимум очок.

– У команді Вас називають «Шева». Чи додає це відповідальності?
– «Шева» мене кличуть навіть батьки, тож я до цього вже звик. Хоча є мрія, щоб колись Україна пишалася ще одним своїм нападником Шевою… Але щодо додаткової відповідальності – не знаю. Я просто з дитинства звик до цього псевдо.

– На що налаштована «Десна» у протистоянні з «Колосом»?
– Зараз в нас гарний підбір гравців, й весь клуб працює лише на те, щоб набирати у кожному матчі 3 очки. Неважливо який перед нами суперник. Попереду виїзна гра, залишився «останній ривок» у 2019 році, тому всі хочуть вижати максимум з матчів, що залишилися. Тож ми налаштовані на перемогу.

– Чи була у Вас вже розмова з головним тренером: чи є шанси зіграти за основу у найближчому матчі?
– Розмови не було. Думаю, шанси є завжди. Якщо доводити на тренуваннях, своєю щоденною працею, що ти кращий – тренер, звичайно, поставить гравця у склад, адже він не ворог сам собі. Якщо я буду сильнішим за конкурентів, думаю, буду грати.

desna.football