Україна

Прем'єр-ліга

Динамо – Олександрія 1:0. Україна, 7-й тур. Звіт одноосібних лідерів

Кияни самі собі створили проблеми в кінцівці, але довели справу до перемоги.

Влад МИРЕНКО, «Футбольний клуб»

2020-10-24 19:08

Після надскладного матчу проти «Ювентуса» в Лізі чемпіонів Мірча Луческу дав відпочити кільком основним гравцям – Забарному, Шапаренку та Супрязі, який, вочевидь, ще не до кінця оговтався від травми. «Олександрія» теж не могла зіграти у оптимальному складі, в першу чергу через проблеми з корона вірусом.

Команда Володимира Шарана завжди створювала труднощі для киян, тому господарі однозначно налаштовувались на важку гру та планомірну роботу зі зламу компактної оборони гостей. Утім, уже на першій хвилині «Динамо» вдалось досягти мети. Швидкий розіграш штрафного продовжився ідеальним навісом (правою ногою!) Миколенка та чітким ударом головою Попова із меж воротарської зони.

Біло-сині по накату почали створювати наступні моменти. На п’ятій хвилині вихід один на один не реалізував Гармаш, який вперше при Мірчі Луческу вийшов у основі. За кілька хвили гарні нагоди втратили Буяльський та Де Пена. У всіх цих випадках «Олександрію» рятував Паньків.

Відбившись та заспокоївшись, гості згасили атакувальний порив киян та трохи відвели гру від своїх воріт, хоча «Динамо» все одно постійно тиснуло на суперників та грало переважно на їхній половині поля. У одній із швидких атак біло-синіх Циганков ефектно фінтом прибар опонента та подав у штрафний, де Буяльський в падінні пробив головою – трішки повз ворота.

Наприкінці першого тайму нарешті відповіла «Олександрія», коли Сітало завдав підступного удару з гострого кута, але не влучив у ворота. Утім, останнє слово мало залишатись за «Динамо»: Миколенко знову чудово подав у карний майданчик, але Паньків парирував удар Циганкова.

По перерві кияни достатньо впевнено контролювали гру, не так гостро атакуючи та намагаючись діяти максимально надійно в обороні. Моменти у господарів, звісно, були. Скажімо, той же Циганков небезпечно бив у ближній кут, але знову був на висоті.

На 87-й хвилині ще один шанс втратив Супряга, а невдовзі кияни залишились у меншості. Шапаренко грубо сфолив проти Безбородька, арбітр спочатку показав динамівцю жовту картку, але потім з допомогою ВАР змінив її на червону…

Гості кинулись реалізовувати чисельну перевагу і швидко створили небезпечний момент, коли Стецьков пробивав з подачі Ковальця. Бущан відбив перед собою, а далі підстрахував захисник. Зрештою кияни довели матч до перемоги та стали одноосібними лідерами чемпіонату України!

ДИНАМО – ОЛЕКСАНДРІЯ – 1:0
Гол:
 Попов (1)
Динамо: Бущан, Кендзьора (Караваєв, 69), Попов, Сирота, Миколенко, Сидорчук, Циганков, Гармаш (Шапаренко, 46), Буяльський (Шепелєв, 82), Де Пена (Вербич, 69), Родрігес (Супряга, 46).
Олександрія: Паньків, Пашаєв, Бондаренко, Бабогло, Задерака (Стецьков, 46), Дудка (Ковалець, 81), Мельник, Грицук (Гречишкін, 53), Мишенко (Глоба, 79), Сітало, Третьяков (Безбородько, 71).
Попередження: Де Пена (21), Родрігес (33), Кендзьора (42), Попов (51), Сидорчук (82) – Грицук (47), Мельник (77), Бондаренко (90+3)
Вилучення: Шапаренко (89)

footclub.com.ua