Україна

Прем'єр-ліга

Представители «Карпат» на стажировке в Испании

2017-12-13 17:09

Поки український футбол пішов у відпустку і більшість його дійових осіб відпочивають після насиченої частини сезону, представники «Карпат» активно і насичено проводять зимові будні. Відразу шестеро карпатівців вирушили на стажування до Іспанії. Тренери Андрій Тлумак, Андрій Сапуга та Михайло Дячук-Ставицький, а також троє молодих гравців Андрій Ременюк, Олег Веремієнко та Данило Сікан полетіли на Піренеї, де переймають досвід в клубах Прімери: «Валенсії», «Вільярреалі» та «Леганесі».

Така поїздка на стажування стала можливою після робочих зустрічей виконавчого директора клубу Даріо Друді з тренерами та керівництвом «Валенсії», «Вільярреалу» та «Леганеса».

«Всі ми дуже задоволені поїздкою і тим, як все тут проходить, – розповідає старший тренер «Карпат» U19 Андрій Тлумак. – Зараз я, а також Михайло Дячук-Ставицький і Данило Сікан знаходимося на базі «Вільярреалу». Наш день доволі насичений: зранку спостерігаємо за тренуваннями старших гравців і головної команди, а після обіду маємо нагоду бути присутніми під час дитячих занять. Все настільки цікаво та інтенсивно, що не завжди встигаємо пообідати (усміхається). Загалом тут рівень все-таки трохи вищий, ніж в Україні, однак не можу сказати, що наші футболісти чимось особливо поступаються. Інша справа, що іспанці мають нагоду протягом всього року тренуватися на класних полях, а в Україні важливу роль відіграють погодні умови. Ще відзначу підхід, який використовують в Іспанії. Принаймні, я почерпнув для себе багато цікавого і використовуватиму це у тренерській діяльності. Це нові методи і нові ідеї».

Крім наставників, на Піренеї вирушили і троє футболістів «Карпат», які стабільно викликаються до збірних України різного віку. 16-річний Данило Сікан вже неодноразово вирушав за кордон (зокрема на стажування у «ПСЖ»), однак цього разу він покращує навички в Іспанії. «Тут дуже класні тренування, – розповідає хлопець. – Єдина складність – мовний бар’єр. Іспанці не особливо добре спілкуються англійською, тому є певні труднощі. Загалом всі хлопці перебувають на приблизно однаковому рівні. Можливо, кілька гравців все ж виділяються».

Планується, що представники зелено-білого клубу перебуватимуть в Іспанії ще протягом тижня, після чого повернуться до Львова.

fckarpaty.lviv.ua