Україна

Прем'єр-ліга

Кривенцов: «Вся команда – молодцы»

2021-09-27 11:51

Головний тренер «Металіста 1925» Валерій Кривенцов прокоментував виїзну перемогу своєї команди над чернігівською «Десною». Розповів про стан Ткачука та оцінив гру Кравченка у стартовому складі.

– Вітаємо з першою для «Металіста 1925» виїзною перемогою в УПЛ. Наскільки важкою виявилася вона?
– Взагалі, будь-яка перемога в Прем'єр-лізі – це успіх. Я дуже радий, шо ми перемогли таку сильну команду. Мабуть, той день, коли без долі везіння не обійшлося. «Десна» – це дуже хороша команда, у неї дуже кваліфіковані гравці. Проте ми за рахунок організації, самовіддачі все ж таки перемогли.

– Якщо виділити все ж таки основну якість, яка допомогла вашій команді здобути перемогу, то на що б ви звернули увагу в першу чергу?
– У нас був план на гру, хлопці його дотримувалися, мабуть, це дало результат. Була дуже велика самовіддача, ми в складній ситуації, нам потрібно брати очки.

– Ви забили швидкі голи на початку кожного з таймів. Чи був акцент на цьому?
– Про це всі тренери просять своїх футболістів. Так вийшло.

– Чи можете сказати, що концентрація була вищою у вашої команди, ніж у суперника?
– Мабуть, що так.

– Що з Ткачуком? Він отримав травму і одразу поїхав до лікарні?
– Він зараз вже повернувся. Зробили знімок, начебто, нічого серйозного. Зрозуміло, що там є сильний забій, йому буде потрібен певний час на лікування. Враховуючи, що в нас і так багато травмованих, і всі травми довготривалі... Якщо б ще додався Ткачук – було б важко.

– Вам довелося міняти Ткачука, міняти, мабуть, гру своєї команди. Як в цій ситуації розбиралися?
– Сергія Ченбая ми ще в Першій лізі іноді використовували на позиції центрального захисника. Вважаю, що Ченбай добре замінив Ткачука. Западня вийшов на свій лівий фланг. Стрункість була завдяки центральним півзахисникам. Вся команда – молодці.

– Кравченка відзначите в гольовій комбінації чи там був Фабіньо номер один? Кого б ви героєм другого голу назвали?
– Це ланцюжок. Будь-який гол це ланцюжок певних правильних дій чи використання помилок суперників. Забили гол – молодці. За Кравченка радію, бо Дмитро не грав тривалий час, дві серйозних травми було. Зараз він почав набирати форму. Враховуючи, як він ставиться до тренувань, я його заохотив у матчі на Кубок України. Він провів там хорошу гру. І зараз, ви бачили, поки були сили, він був тим гравцем, який диригує грою команди. Робив він це у компанії з Габелком та Криськівим.

– Чи можете ви сказати, що після того, як зняли Марлісона та Кравченка команда вже грала на утримання рахунку?
– Можна так сказати. Проте, знову ж таки, рішення на полі приймають футболісти. Тож, коли вели у рахунку, останні 10-15 хвилин вже думали, у першу чергу про те, як не пропустити. Хоча в нас були хороші моменти.

– Відчуваєте, що зараз у команди стало більше енергії, радості, впевненості, після того, як ви на виїзді вперше забили та перемогли?
– Так, звісно.

metalist1925.com