Україна

Прем'єр-ліга

Кенджора. Прізвище, яке вже запам’ятали в Україні

Томаш Кенджора вже півтора року грає за Динамо і став дуже важливим гравцем для киян. Поляк поділився своїми думками про те, на кого із оборонців рівняється, коли Динамо стане чемпіоном та хто із відомих польських нападників міг опинитися в Динамо.

Footballhub.com.ua

2019-01-25 09:10

Як мене називати? Мене звати Томаш. Ще хочете прізвище почути? – Кенджора. Але Олександр Хацкевич нещодавно говорив Кендзера. Це не правильно. Я не буду тренеру говорити, як треба мене називати. Може йому так легше говорити Кендзера. Він з Білорусі, а не з Польщі. У Польщі всі правильно говорять Кенджора.

Як мене в команді називають? Кенді. Це ще з Леха пішло. Тому що Тамаш Кадар мене до цього знав і всім розказав, що мене так називають. І так це за мною є.

Хто із динамівських захисників для мене є прикладом? Звичайно, коли Домагой Віда тут грав, то я на нього дивився. Він і як людина, і як футболіст дуже хороший. Він універсальний футболіст. Зараз я вже дивлюся на себе, як краще грати. У світовому футболі я дивлюся, як грав Джон Террі. Захисник, який грав за велику команду, видно було, що всі його поважали. Коли твоя перша команда Челсі, то куди ти хочеш піти? Граєш у топ-клубі.

Рауль сказав, що Динамо за два роки стане чемпіоном? Я б хотів, щоб Динамо вже у цьому сезоні стало чемпіоном. Треба битися до кінця, щоб так було.

12 чи 16 команд? Я думаю, що чим більше матчів проти Шахтаря, тим краще для України. Тому що це найкращі матчі. Багато вболівальників приходять на стадіон, дивляться по телебаченню.

Чи сильніший український чемпіонат за польський? Якби не було Шахтаря і Динамо, рівень був би однаковим. Але з Шахтарем та Динамо рівень українського вищий.

На матч Кшиштофа Пьонтека у Краковії приїжджали представники Динамо? Я чув про це, що Динамо було зацікавлене. Але вирішили не підписувати. І він пішов до Дженоа. Зараз він є кращим бомбардиром Серії А. Трохи шкода. Резо мені розповідав, що Левандовський теж був близьким до переходу в Динамо. Але перейшов до Борусії.

footballhub.com.ua