Україна

Прем'єр-ліга

Олександрія – Колос 0:2. Україна, 25-й тур. Звіт

У матчі 25 туру Прем'єр-ліги «Колос» переміг на виїзді «Олександрію» з рахунком 2:0 та здобув перепустку в єврокубки сезону-2020/21.

2021-05-05 22:08



Матч стартував з дуже активних дій команди Руслана Костишина. Перший момент виник вже на 3-й хвилині. Після подачі з кутового Віталій Гавриш пробивав головою – вище воріт. У паралельному матчі в Полтаві грали «Ворскла» та «Десна», і від результату цього поєдинку також багато чого залежало. На 18-й хвилині полтавчани вийшли вперед завдяки голу Тілля, і піднялися на четверту сходинку в онлайн-таблиці.

У ковалівців же реальний момент для взяття воріт був у середині першої половини. Після подачі з кутового дуже активним був Володимир Лисенко, але форварду не вдалося як слід влучити по м’ячу. У підсумку м’яч накрив голкіпер жовто-чорних Олег Білик. А за три хвилини до перерви хлопці Костишина заробили пенальті. Стецьков у підкаті збив Олега Ільїна у карному майданчкику, і арбітр вказав на одинадцятиметрову позначку. Кирило Петров з точки пробив дуже впевнено – 0:1!

По перерві замін у ковалівців не було, і «Колос» продовжив шукати свої моменти. Тим часом, у паралельному матчі «Десна» зрівняла рахунок у Полтаві – 1:1. А згодом і «Колос» подвоїв свою перевагу. Ільїн заробив штрафний на правому фланзі. І після подачі від Богданова класно зіграв на випередження Оріховський, який головою пробив Олега Білика – 0:2.

Після цього «Олександрія» активізувалася і проводила масовані атаки, проте наші хлопці уважно грали у захисті, і намагалися відповідати швидкими контратаками. На 65-й хвилині був ще один момент у «Колоса». Оріховський пробивав впритул і міг забити третій гол нашої команди, одначе м’яч влучив у частокіл ніг захисників.

Швидко спливав час – господарі перейшли на звичайний навал, а господарі спокійно тримала захист. Фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу «Колоса», а з Полтави прийшло повідомлення, що «Ворскла» та «Десна» зіграли внічию 1:1.

Таким чином, у турнірній таблиці у команди Руслана Костишина 41 набраний бал, а у полтавчан та чернігівців по 38. В останньому турі «Колос» зіграє вдома проти «Динамо», «Ворскла» на виїзді проти «Миная», а «Десна» протии «Маріуполя». Якщо 9 травня «Колос» і поступиться динамівцям, а «Ворскла» та «Десна» зможуть перемогти, то місця (4-5-6) будуть розподілені між трьома цими командами (які набрали по 41 пункт). «Колос» у будь-якому випадку вже не опуститься нижче п’ятої позиції, а це означає, що у наступному сезоні команда з Ковалівки зіграє у Лізі Конференцій УЄФА!

ОЛЕКСАНДРІЯ – КОЛОС – 0:2
Голи:
Петров (42, з пенальті), Оріховський (57).
Олександрія: Білик, Дришлюк (Бондаренко, 62), Мельник, Бабогло, Стецков, Мірошниченко, Глоба (Вантух, 46), Шастал (Новіков, 62), Гречишкін, Банада, Устименко (Ковалець, 46).
Колос: Волинець, Петров, Антюх (Хльобас, 72), Гавриш, Мілько (Задоя, 81), Кравченко, Золотов, Оріховський (Новак, 81), Ільїн, Богданов, Лисенко (Ісаєнко, 86).
Попередження: Шастал (24), Дришлюк (44), Устименко (45+1), Стецков (55), Банада (66) – Мілько (50), Богданов (66).

koloskovalivka.com