Україна

Прем'єр-ліга

Дніпро-1 – Колос 2:0. Україна, 11-й тур. «Дніпро-1» піднявся на третю сходинку таблиці

Підопічні Ігора Йовічевіча здобули впевнену перемогу і випередили в турнірній таблиці «Ворсклу» та «Зорю».

2021-10-16 21:47

На принциповий двобій проти «Колосу» тренерський штаб спортклубівців дався до мінімальної перестановки у порівнянні з останньою офіційною грою команди, коли дніпряни у Тернополі переграли «Львів» – у центр оборони повернувся капітан команди Логінов, а Адамюк вперше у поточному сезоні чемпіонату УПЛ залишився на лаві для запасних.

Спортклубівці з перших хвилин захопили відчутну ігрову ініціативу, поступово розхитуючи оборону ковалівців. Перший небезпечний момент створив Гуцуляк, який пробивав у ближній кут на 4-й хвилині, але заробив тільки кутовий. Далі у чужому карному майданчику почав хазяйнувати Довбик – у продовж чотирьох хвилин він змусив робити сейв Фесюна, далі після його скидання бив Джурасек (знову воротар «Колосу» грає надійно), а потім захисники заблокували удар Довбика з близької відстані у карному майданчику.

В решті-решт цей тиск приніс успіх – після подачі Кравченка гості винесли м’яч на лінію карного майданчику, а звідти, зльоту, Ігнатенко невідпорно пробив голкіпера – 1:0.

Повівши у рахунку спортклубівці трошки заспокоїлись, але продовжили повністю контролювати події на полі. Невдовзі знову бив Ігнатенко, але тепер повз воріт. Проте на 36 хвилині господарі подвоїли перевагу. Богданов грубо сфолив на Кравченку, отримавши жовту картку, але головне покарання було від Довбика, який бездоганно над стінкою виконав штрафний удар у нижній кут – 2:0.

Другий тайм почався також атаками дніпрян, при цьому першим рахунок міг збільшити гравець «Колоса» Чурко, який ледве не зрізав м’яч у власні ворота. Двічі завдавав удари Піхальонок – у першому випадку його постріл заблокували захисники, а в іншому надійно зіграв воротар. Чудовий момент був і у Гуцуляка, якому не вистачило лічених сантиметрів замкнути простріл Назаренко.

З іншого боку саме не початку другого тайму і «Колос» провів свою першу гостру атаку у матчі, але після удару Рома господарів врятувала стійка воріт.  Але то буй лише епізод. Спортклубівці продовжували переконливо тримати гру у власних руках, діючі значно гостріше суперника.

На 78-й хвилині Джурасек обіграв кількох суперників і опинився прямо перед Фесюном, проте переграти голкіпера хорвату не вдалося.  В інших випадках вже сольний прохід Дубінчака закінчився ударом поруч із стійкою, а потім той же Дубінчак поцілив у нижній кут, але переграти Фесюна йому не вдалося. Був ще один момент у Довбика, який отримав м’яч у карному майданчику, але неточно пробив у ближній кут.

Останнім довести рахунок до великого міг Піхальонок вже у компенсований арбітром час, але він пробив вище поперечини. У підсумку спортклубівці досягли переконливої по грі і рахунку перемоги над принциповим суперником.

ДНІПРО-1 – КОЛОС – 2:0
Голи:
Ігнатенко (23), Довбик (38).
Дніпро-1: Кожокару, Кравченко, Логінов, Сваток, Дубінчак, Ігнатенко, Піхальонок (Білл,90+3), Гуцуляк (Ярмолюк,85), Джурасек (Ді Франко,74), Назаренко (Чуже,74), Довбик.
Колос: Фесюн, Ром, Павлавец, Новак, Чорноморець (Гавриш,82), Чурко, Задоя (Мілько,59), Богданов, Ільїн (Дієго,82), Костишин (Велетень,62), Ренан (Лисенко,46).
Попередження: Джурасек (12), Дубінчак (58), Ігнатенко (69) – Богданов (36), Лисенко (66).

scdnipro1.com.ua