Україна

Прем'єр-ліга

Україна, 2-й тур. Львів – Динамо – 0:3. Звіт

Віталій Буяльський, Сергій Сидорчук та Карлос Де Пена забезпечили киянам чудовий настрій перед надважливим матчем проти «Брюгге».

Григорій МИХАЙЛЕНКО

2019-08-03 21:54

Тримаючи в думках перший матч кваліфікації Ліги чемпіонів проти «Брюгге», що відбудеться в середу, Олександр Хацкевич очікувано вдався до певної ротації після двох непростих поєдинків з «Шахтарем» та «Карпатами», на які кияни виходили в однаковому складі. Цього разу з перших хвилин на полі з’явились Бущан, Сидорчук, Шабанов та Де Пена.

Гості дуже швидко взяли гру під контроль, та вже на другій хвилині Буяльський з льоту пробивав з меж карної площі – мимо воріт. Невдовзі «Динамо» могло претендувати на пенальті, коли капітан львів’ян Борзенко високо здійнятою рукою зачепив м’яча після флангової подачі – рука явно була в неприродному положенні, однак арбітр Пасхал 11-метровий не призначив.

Утім, тиск біло-синіх на оборону господарів був стабільно потужним. На 24-й хвилині Де Пена чудово вирізав м’яча на голову Бесєдіну, однак Сарнавський неймовірним чином відбив удар з лінії площі воріт. Той же нападник киян втратив наступну чудову нагоду, влучивши у перекладину – знову ударом головою – після подачі Шепелєва та рикошета від Браткова.

Здавалось, «Львів» усе ж дотягне до перерви, але на початку компенсованого часу Сидорчук видатним «черпачком» закинув м’яч у вільну зону в штрафному майданчику, а Буяльський, увірвавшись туди, ідеально пробив головою під перекладину – 1:0!

Господарі кинулись відіграватись і навіть організували пожежу біля воріт Бущана, але вже за хвилину отримали пенальті в свої ворота… Шепелєв чудово протягнув м’яча по правому флангу, на дриблінгу проникнув у штрафний і отримав поштовх у спину від Адамюка. Буяльський бездоганним ударом з 11 метрів збільшив перевагу «Динамо».

У перерві, схоже, львів’яни не зуміли прийти до тяму. Динамівці продовжували домінувати, і на 52-й хвилині Сидорчук вкотре блискуче «зачерпнув» м’яча в карну зону господарів, а Де Пена елегантно прийняв на груди і чудовим ударом з гострого кута влучив під дальню штангу.

Варто зазначити, що на весь другий тайм вийшов Циганков, котрому конче необхідно набирати ігрову форму перед надважливим тижневим відтинком, упродовж якого кияни проведуть два матчі з «Брюгге» та зустрінуться вдома з «Шахтарем». На 66-й хвилині також з’явився Соль, а на останні хвилини вийшов і дебютант Кадірі.

Після третього гола динамівці знизили оберти, але навіть це не допомогло галицько-бразильському клубу переломити хід гри. На 79-й хвилині була гарна нагода у Бруно, але із штрафного – майже з лінії карної зони – він влучив у стінку. За кілька хвилин рефері не дав ще один явний пенальті у ворота «Львова», коли Сабіно збив Циганкова.

На 87-й хвилині Шепелєв ефектним обвідним ударом влучив у перекладину, і загалом перевага гостей у цьому матчі виявилась просто колосальною. Непоганий фундамент для наступних випробувань…

ЛЬВІВ – ДИНАМО – 0:3
Голи:
 0:1 Буяльський (45+1), 0:2 Буяльський (45+3, пен), 0:3 Де Пена (52)
«Львів»: Сарнавський, Вісенте, Борзенко, Братков, Адамюк, Мартан (Сабіно, 28), Алваро, Пернамбуко, Богунов (Педро, 81), Ренан (Шина, 46), Бруно.
«Динамо»: Бущан, Кендзьора (Циганков, 46), Бурда, Кадар, Шабанов, Сидорчук, Буяльський (Кадірі, 73), Караваєв, Шепелєв, Де Пена, Бесєдін (Соль, 66).
Попередження: Бруно (22), Сабіно (81), Алваро (90), Шина (90+1) – Де Пена (59), Бесєдін (60).

footclub.com.ua