Україна

Прем'єр-ліга

Верес – Заря 0:1. Украина, 5-й тур. Отчет

Матч «Вереса» та «Зорі» став черговим серйозним випробуванням у новому сезоні для обох команд. 

2017-08-12 19:12

Після дебютної у чемпіонаті перемоги у Кропивницькому – вболівальники «червоно-чорних», яких до Львова знову приїде чимало, очікували від підопічних Юрія Вірта повторення успіху. Лише за трьома очками приїхала і «Зоря». Адже бронзовий призер минулого чемпіонату України у нинішньому – досі не перемагав (2 нічиї і 2 поразки у 4-х матчах).

Перший гострий момент у матчі вже на перших хвилинах створили рівняни. Олексій Шевченко витягнув практично «мертвий» удар головою від Сергія Борзенка у нижній кут воріт. Та й загалом, саме господарі більше та агресивніше володіли м’ячем на чужій половині поля.

Згодом прострільна передача Євгена Пасіча з правого флангу ледь не перетворилася на точний удар у дальній кут воріт. М’яч та стійка розминулися усього кількома сантиметрами.

Ще один шанс відкрити рахунок у матчі Євген Пасіч мав наприкінці тайму. Валерій Федорчук вивів крайнього хавбека на доволі зручну ударну позицію – Євген пробив вище воріт.

Після перерви активніше заграла вже «Зоря». Небезпечно з-під Сергія Сімініна пробивав Владислав Калітвінцев – рикошет і кутовий. Ще один шанс гості мали після подачі від прапорця. «Верес» врятував Володимир Адамюк, розрядивши ситуацію.

Господарі відповіли непоганим моментом імені Кобіна – Гриня. Перший гостро виконав передачу зі штрафного. Другий – доволі небезпечно пробив. У руки Олексію Шевченку.

У момент, коли «Верес» міг дотиснути луганчан – забила «Зоря». Володимир Адамюк програв боротьбу опоненту на фланзі. А простріл після кількох рикошетів замкнув ніким не прикритий Владислав Калітвінцев – 0:1.

Рівняни могли відповісти миттєво. Олексій Шевченко «потягнув» дуже небезпечний удар Михайла Сергійчука. У заключні хвилини зустрічі рівняни усією командою спробували відстояти нічию – втім до завершального удару справа не дійшла.

Як підсумок – перша поразка «Вереса» у чемпіонаті та первша перемога «Зорі».

ВЕРЕС – ЗАРЯ – 0:1
Гол:
 Калитвинцев (76).
Верес:
 Бандура, Адамюк, Борзенко, Ищенко, Симинин, Карасюк, Федорчук, Е.Пасич (Кобин, 46), Г.Пасич (Волошинович, 79), Степанюк, Гринь (Сергийчук, 66).
Заря: Шевченко, Сухоцкий, Прийма, Гордиенко, Опанасенко, Чечер, Калитвинцев, Гречишкин, Бабенко (Харатин, 66), Лунев (Кабаев, 72), Иури (Сваток, 87).
Предупреждения: Степанюк (31) – Сухоцкий (51), Прийма (62), Харатин (69), Иури (83).

veres.club