Україна

Прем'єр-ліга

ТМ. Днепр – Ягеллония (Польша) – 0:1

2020-01-28 08:58

У другому спарингу першого збору в стартовому складі «Дніпра» відбулися три зміни: на правому фланзі захисту з’явився Лопирьонок, а в середині поля вийшли Кравченко і Вакулко.

Першу гостру атаку, яка закінчилася ударом, провела польська команда, але м’яч зачепив ногу захисника і пішов на кутовий. І саме «Ягеллонії» вдалося відкрити рахунок у стартові чверть години – Вакулко притримав руками суперника у власному карному майданчику, що помітив польський арбітр, призначивши пенальті на користь своїх співвітчизників  – Поспішил впевнено переграв Юрчука з 11-метрової позначки.

Ще за три хвилини «Ягеллонія» провела стрімку комбінацію, причому вільно віддаючи передачі у штрафному майданчику дніпрян, але тепер вже Юрчук зумів виграти ближній бій у суперника. А ще невдовзі Біда виходив сам на сам з голкіпером спортклубівців, але його удар у дальній кут вийшов неточним. Далі воротарю дніпрян довелося вступати у гру після удару головою Імаса. Був у польської команди і гострий простріл зі стандарту, який ніхто так і не замкнув.

Загалом суперники у першому таймі переважали дніпрян у швидкості, але це достатньо просто пояснюється, адже у Польщі сезон відновлюється на два тижні раніше, ніж в Україні, а спортклубівці, які займаються в Туреччині менше тижня, саме зараз отримують найбільші навантаження на зборах.

Тільки за 5 хвилин до перерви дніпряни зуміли створити свій перший гольовий момент – після подачі з кута поля у виконанні Булеци Логінов ледве не переграв голкіпера суперника з близької відстані, але той вибив м’яч з під поперечини на кутовий. А перед самою перервою польська команда могла подвоїти рахунок, але Пршикрил не влучив у дальній кут, замикаючи простріл головою.

Після відпочинку склад дніпрян зазнав відчутних змін – з першого тайму на полі залишились тільки Логінов і Хобленко, а самі спортклубівці стали грати значно активніше.

Вже на початку тайму Польовий виконав перспективний штрафний трохи вище поперечини, а невдовзі Сніжко кидав у прорив Хобленка, але голкіпер польського клубу зумів випередити форварда дніпрян. Українці продовжили домінувати на полі, і на 55-й хвилині чудова комбінація за участю Чичикова і Когута завершилася гострим прострілом останнього, а Хобленку не вистачило лічених сантиметрів, щоб замкнути передачу партнера.

Переважали дніпряни суперника і за кількістю стандартів. Після подачі п’ятого за рахунком кутового спортклубівців, Батагов виграв верхову боротьбу і завдав підступного удару, але Венгляж зумів згрупуватися і відбити м’яч. Невдовзі вже Когут бив по воротах суперника, але удар встиг заблокувати захисник, після чого спортклубівці подали два поспіль кутових, але вони закінчилися офсайдом Супряги.

На 76-й хвилині гострий прохід Когута суперники зупинили з порушенням правил біля кута штрафного майданчику, а після подачі Польового Батагов був головою, але удруге поспіль Арсеній не зумів переграти воротаря поляків, а буквально у наступній атаці Назаренко ледве не замкнув відмінний простріл Когута.

Про тотальну перевагу дніпрян після перерви говорить той факт, що вперше у гру після удару суперника Кліщук вступив тільки на 85-й хвилині, при цьому одразу ж українська команда відповіла контратакою, яку завершував ударом у ближній кут Коркішко, після чого воротар «Ягеллонії» відбив м’яч на черговий кутовий (загальний їх рахунок 9:2 на користь спортклубівців).

До фінального свистка дніпряни намагалися зрівняти рахунок, але це їм так і не вдалося – друга мінімальна поразка на зборі 0:1.

ДНІПРО (Україна) – ЯГЕЛЛОНІЯ (Білосток, Польща) – 0:1
Гол:
Поспішил (14, з пенальті).
Дніпро (1-й тайм): Юрчук, Лопирьонок, Сваток, Логінов, Шаповал, Кравченко, Вакулко, Ді Франко, Лукас Тейлор, Булеца, Хобленко. (2-й тайм): Кліщук, Чичиков, Логінов, Папа Гуйє, Польовий, Батагов, Сніжко, Когут, Назаренко, Супряга, Хобленко (Коркішко, 58).
Ягеллонія: Ілієв (Венгляж, 46), Кадлец (Войчицкі, 46), Арсеніч, Шимонович, Бердварссон, Камара (Мудрінські, 46), Романчук, Поспішил, Пршикрил (Савкович, 62), Імас (Горін, 88), Біда (Струскі, 73). Попередження: Вакулко (13), Кравченко (33), Сваток (37), Супряга (63), Когут (67), Коркішко (73).

scdnipro1.com.ua