Україна

Прем'єр-ліга

Маріуполь – Карпати 3:0. Україна, 5-й тур. Звіт

Футбольний Маріуполь продовжує дивувати український чемпіонат, демонструючи чи не найвищі показники відвідуваності. Черговий рекорд у приазовському місті встановили на матчі з львівськими «Карпатами», які завітали до маріупольців у рамках 5-го туру Прем’єр-ліги.

Прес-служба ФК «Карпати»

2017-08-13 19:06

Львів’яни зі стартових хвилин намагались контролювати хід поєдинку та грати першим номером. Зокрема, перший удар у сторону воріт завдали саме «зелено-білі». Подачу з-за бокової лінії намагався замкнути Ді Франко, щоправда, удар Франціско з легкістю парирував Худжамов. Дебютний же гол лишився за приазовцями: подачу з правого флангу замкнув В’ячеслав Чурко – 1:0.

Здавалось, що після забитого м’яча маріупольці отримали подвійну дозу енергії та раз-по-раз виходили у небезпечні контратаки. Тільки от з останнім ударом у господарів поля відверто не виходило. Все ж, менше ніж за десять хвилин «Маріуполь» зумів подвоїти свою перевагу. Чурко подавав у штрафний майданчик «левів», але м’яч зрикошетив від голови Лебеденка і дезорієнтував Підківку – 2:0.

Бійцівський дух підопічні Серхіо Наварро продемонстрували всередині першого тайму. Худжамов показав справжні дива на стійці, а Нестеров, буквально з двох метрів, не зумів переправити круглого у ворота. «Леви» продовжували агресивно гнути свою гру: Кльоц вривався у штрафну зону, але простріл від Дмитра відверто не вдався. Понервували господарі і в останні секунди першої 45-хвилинки: Ді Франко сильним ударом намагався пробити по воротах Худжамова – занадто легка здобич для Рустама.

По-перерві на полі з’явився Маріо Аркес, а за кілька хвилин підсилити атакувальну лінію «зелено-білих» вийшов Себа Рібас. Початок другого тайму знову був за «Карпатами». Хороший момент змарнував Ді Франко; занадто довго приймав рішення Франціско на підступах до штрафного майданчика «Маріуполя». Пізніше, хорошу нагоду отримав Кортеджано: після розіграшу кутового Ґуідо спробував пробити по воротах Худжамова – не точно.

Варто згадати персону Ігоря Худоб’яка, котрий не тільки організовував гольові моменти для своїх партнерів, а й сам мав кілька хороших можливостей, аби зменшити перевагу господарів у рахунку. Після подачі з лівого флангу Ігор виграв другий поверх та пробивав – Худжамов здійснив черговий сейв. За кілька секунд капітан знову випробовував ворота маріупольців, та воротар парирував сильний удар.

Кінцевий рахунок у поєдинку господарі встановили вже у компенсований арбітром час. Рудика скинув м’яча на Болбата, який не змарнував вихід один на один з Підківкою – 3:0.

МАР
ІУПОЛЬ – КАРПАТИ – 3:0
Гол
и:
 Чурко (10), Лебеденко (18, автогол), Болбат (90+3).
Мар
іуполь: Худжамов, Кірюханцев, Вакуленко, Яворський, Неплях, Кожанов (Рудика, 56), Чурко (Бєлий, 75), Болбат, Мишньов, Кольцов, Фомін (Віценець, 89).
Карпат
и: Підківка, Федецький, Нестеров, Мирошниченко, Кортеджано, Лебеденко, Кльоц, Чачуа (Бласко, 46), Худобяк, Ді Франко (Грисьо, 70), Дебелко (Рібас, 53).
Попередження Кольцов (6), Фомін (21), Мішньов (90) – Рібас (68), Федецький (84).

fckarpaty.lviv.ua