Україна

Прем'єр-ліга

Де Дзербі більше не тренер «Шахтаря»

«Шахтар» та головний тренер команди Роберто Де Дзербі ухвалили взаємне рішення про завершення співпраці. Разом із наставником клуб залишає італійський тренерський штаб: Давіде Поссанціні, Вінченцо Тереза, Маркаттільйо Маркаттільї, Агостіно Тібауді, Мікеле Каваллі, Джорджіо Б’янкі, Паоло Б’янко

2022-07-11 11:17

Роберто Де Дзербі очолював «Шахтар» від 25 травня 2021 року і став 34-м головним тренером в історії клубу. Команда разом з італійським фахівцем устигла провести лише 30 офіційних матчів, у яких здобула 20 перемог за 5 нічиїх та 5 поразок (загальна різниця м’ячів: 64–26).

Із Де Дзербі «гірники» через кваліфікацію пробилися до групового етапу Ліги чемпіонів, а у вересні, обігравши «Динамо» (3:0), здобули перший та єдиний трофей у сезоні – Суперкубок України. На момент зупинки чемпіонату України «Шахтар» мав серію з 8 перемог поспіль і був лідером Прем’єр-ліги (47 очок), а також продовжував боротьбу за Кубок України. Після початку війни в Україні Роберто виявив солідарність із клубом й українським народом, провівши з командою серію благодійних матчів Shakhtar Global Tour for Peace.

shakhtar.com