Україна

Прем'єр-ліга

ТМ. Аякс – Шахтар 3:1. Амстердам без піддавків

У благодійному матчі в Амстердамі молодь «Шахтаря» пройшла справжню перевірку на міцність.

2022-07-26 23:12

Другий матч на зборі в Нідерландах і відповідно другий матч під приводом Ігоря Йовичевича став справжнім бойовим хрещенням для донецької команди, в стартовому складі якого – як же це незвично! – вийшли виключно українці. «Аякс», для якого двобій з «Шахтарем» став генеральною репетицією перед суперкубковим протистоянням з ПСВ (30 липня), вже набрав непогану форму і не став берегти найсильніших. Блінд, Классен, Ентоні, Бергвейн, Тадич – всі були тут.   

Йовичевич дав пограти 23 своїм виконавцям, і можна не сумніватися, що бій на майже вщент заповненій «Йохан Кройф Арені» для багатьох з них запам’ятається на все життя. Особливо для молодих хлопців, 100-відсоткових дебютантів «Шахтаря», які поки не провели за його «основу» жодного офіційного матчу, – Очеретька, Стасюка, Чеха, Кащука, Кулакова, Криськіва, Козіка, Удода, Савченка. Власне троє останніх взагалі не грали на дорослому рівні…

Як би там не було, гірники на тлі грізного суперника виглядали достойно і навіть відкрили рахунок, коли Михайло Мудрик протягнув м’яч лівим флангом зі своєї половини, пошив у дурні одного опонента, розкачав другого і впевнено пробив повз голкіпера. Шедевр!

«Аякс» зусиллями Душана Тадича відігрався перед перервою, а після неї, здійснивши низку замін, прогнозовано і заслужено схилив шальки терезів на свій бік. На сьогодні сили цих команд об’єктивно не рівні. Утім, Йовичевич тільки почав будувати свій «Шахтар».

Допомігши зібрати чималу суму на допомогу українцям, постраждалим внаслідок агресії РФ, гірники тепер готуватимуться до наступного спарингу. 30 липня в тих таки Нідерландах на «помаранчево-чорних» чекає зустріч з «Утрехтом».

АЯКС – ШАХТАР 3:1
Голи:
 Тадич (45), Бергейс (73), Мохаммед Кудус (85) – Мудрик (33).
Аякс (стартовий склад): Пасвер, Ренсх, Вейндал, Тімбер, Блінд, Альварес, Классен, Бергейс, Бергвейн, Ентоні, Тадич.
Шахтар: Трубін (П'ятов, 46), Конопля (Кирюханцев, 46), Козік (Савченко, 61), Бондар (Удод, 61), Корнієнко (Стасюк, 46), Степаненко (Чех, 46, Криськів, 88), Бондаренко (Очеретько, 46), Судаков (Топалов, 46), Кащук (Вакула, 46), Мудрик (Джурасек, 46), Тотовицький (Кулаков, 46).

footclub.com.ua