Україна

Прем'єр-ліга

Match For Peace. Люцерн (Швейцарія) – Динамо 1:2

У черговому контрольному матчі на зборі у Швейцарії, де «Динамо» готується до нового сезону та кваліфікаційних матчів Ліги чемпіонів проти турецького «Фенербахче», наша команда зустрілася із швейцарською командою «Люцерн».

2022-07-09 21:51

Минулий сезон «Люцерн» завершив на 9-му місці з 10-ти та грав стикові матчі плей-офф за право залишитися у швейцарській Суперлізі. Нагадаємо, що «Люцерн» - давній знайомий киян, адже вони часто зустрічаються із цією командою під час зборів. Зокрема, за останні дев'ять років, це п'ятий товариський поєдинок.

Зустріч під гаслом «Play for Peace. Stop the War», як і інші поєдинки динамівців, мала статус благодійної та відбулася на стадіоні «Герзаг» у місті Еммен. Порівняно з попередньою контрольною грою проти «Янг Бойз» стартовий склад киян майже зовсім не змінився – лише Караваєв опинився у запасі, а його місце в основі зайняв Дубінчак.

Як і у минулому матчі, гра розпочалася у спокійному темпі. На початку зустрічі команди обмінялися випадами до воріт одна одної, але далі цього справа не пішла. Через кілька хвилин Буяльський намагався завдати удару з правого боку штрафного майданчика, але його спроба була заблокована. Швейцарці ж загрожували воротам Бущана переважно після контратак.

Під час однієї з атак динамівців воротар «Люцерна» не за правилами обійшовся із Бєсєдіним, і арбітр призначив пенальті. Одинадцятиметровий удар чітко та спокійно реалізував Циганков, перехитривши голкіпера. А ще через кілька хвилин Вербич, отримавши пас від Попова, прорвався центром та максимально ефективно використав свій шанс, влучним ударом із меж штрафного майданчика подвоївши рахунок – 2:0.

Зазначимо, що через спекотну погоду у кожному з таймів арбітр робив паузу у грі, щоб футболісти могли попити води та освіжитися. У «Люцерна» відзначимо момент Ардаїса з передачі Абубакара. Суперник пробивав із близької відстані, але Бущан продемонстрував чудову реакцію і встиг зреагувати на цей удар, нейтралізувавши загрозу.

Другий тайм активніше розпочали футболісти швейцарського клубу. За перші 10 хвилин тайму вони виконали три кутові і завдали два небезпечних удари по воротах, з якими впорався Бущан: спочатку наш воротар відбив м’яч після «пострілу» із меж штрафного майданчика, а згодом успішно зреагував на удар впритул Соргіча.

Надалі суперник багато пресингував, намагаючись придушити багаточисельні спроби киян атакувати. Близькими до успіху були Циганков, який на завершальній стадії не зміг обіграти захисника, та Караваєв після передачі Буяльського, з ударом якого впорався воротар. А ось «Люцерн» своєю нагодою розпорядився значно ефективніше: скориставшись непорозумінням між нашим воротарем та захисником, швейцарці перехопили м’яч, вивели на ударну позицію Еміні, який метрів з 10-ти відправив м’яч у сітку, скоротивши відставання у рахунку.

Одразу ж після ще однієї помилки Соргіч міг зрівнювати рахунок, але дивом не влучив у площину воріт – м’яч пролетів поруч зі стійкою. А завершився основний час поєдинку ударом Андрієвського трохи повз ворота.

Тож у підсумку гра завершилася перемогою «Динамо» – 2:1. Нагадаємо, в неділю вранці команда вирушить до Ліону, де 12-го липня проведе наступний матч у рамках збору.

ЛЮЦЕРН (Швейцарія) – ДИНАМО – 1:2
Голи:
Еміні (81) – Циганков (16, з пенальті), Вербич (24).
Люцерн (стартовий склад): Мюллер, Кампо, Фридек, Белоко, Ардаїс, Дорн, Абубакар, Алабі, Джашарі, Бурш, Жакес.
Динамо: Бущан (Нещерет, 76) – Кендзьора (Караваєв, 72), Попов (Сирота, 76), Забарний (Боль, 80), Дубінчак (Вівчаренко, 46) – Сидорчук (Андрієвський, 80), Шапаренко (Шепелєв, 72), Буяльський (Гармаш, 80), Вербич (Ванат, 72), Циганков (Антюх, 80) – Бєсєдін.
Попередження: Ндіайє (65) – Вербич (50).
09.07.2022. Еммен. Стадіон «Герзаг».

fcdynamo.com