Україна

Прем'єр-ліга

Зайцев: «Не ищите логику в футболе»

2017-11-19 15:14

Головний тренер ФК «Карпати» Сергій Зайцев прокоментував поразку своєї команди у матчі з «Маріуполем» (0:1).

– Тяжко коментувати такі ігри... Суперник наніс один удар по воротах, а ми програли матч, володіючи значною перевагою на полі. Можливо, комусь потрібно не виходити з церкви. Десь ми дуже згрішили, адже вже стільки часу не можемо реалізувати свої гольові шанси. Не можу сказати, що у хлопців не було бажання чи сил, адже зіграли доволі непогано. Отже, ми недопрацювали. Повторюсь, що такі моменти потрібно використовувати та забувати про суперника ще в першому таймі.

– Сьогодні дебютували за основну команду молоді карпатівці Володимир Сениця та Назар Стасишин...
– Вони доволі непогано себе проявили у дублі, у тренувальному процесі. Необхідно поступово давати шанс своїм молодим футболістам, адже в обох чимало наснаги та бажання. Думаю, за рахунок таких матчів вони якнайшвидше звикнуть до нашого колективу. Обоє хлопців з нами тренуються вже тривалий час. Вважаю, молодим футболістам необхідно завжди давати шанс. Чим більше ми будемо це робити, тим швидше розвиватимемо наш футбол.

– Можливо, ви вже мали можливість передивитись епізод, що стався наприкінці першого тайму, де у штрафному майданчику збили Карраскаля?
– Що я можу сказати? Судді молодці. Зі «Сталлю» не дали пенальті, тут не дали... Давайте робити прес-конференції, де арбітри пояснюють свої рішення у грі, як практикується за кордоном. Тільки так ми зможемо рухатись вперед, а так постійно говоримо про одне і те ж. Гравці, тренери отримують покарання, штрафи, а судді залишаються завжди правими. Мені тяжко говорити про цей епізод, тим паче, коли є остаточний рахунок на табло. Якщо там був фол, контакт, то це порушення і потрібно призначати пенальті.

– Тішить, що у команди покращується гра, створюється багато гольових моментів, але ніяк не вдається забити...
– Звісно, це радує, але нам потрібен результат та очки. Можливо, якби сьогодні були вболівальники на трибунах, то матч склався по-іншому. Грати без глядачів некомфортно, футболісти це відчувають. Ми вже багато очок розгубили; у матчах із «Зіркою», «Сталлю»... Як казав Віктор Прокопенко: «Не шукайте логіки у футболі».

fckarpaty.lviv.ua