Україна

Регіони

Міжнародний турнір у Тернополі

Сьогодні у нашому місті урочисто стартував IV міжнародний юнацький футбольний турнір. Вже традиційно, участь у ньому беруть юнаки 1995 року народження і молодші. Цього року позмагатися за головний трофей зголосилося 8 команд. Серед них і гості з-за кордону – Польщі, Грузії та Придністров’я.

Zz.te.ua

2011-08-11 17:30

– Ми раді, що до нас приїхали учасники з різних куточків України. Особливо приємно вітати наших зарубіжних гостей. Це команда, яка приїхала з Тирасполя (Придністров’я), з нашого міста-побратима Хожува (Польща). Також приємно, що географія учасників розширюється. Цього року вперше приїхала і буде брати участь в турнірі команда з грузинського міста Батумі. Хочеться побажати усім учасникам гарної і безкомпромісної гри. Але найголовніше, щоб вони разом із тим, що будуть грати в футбол, подивилися на наше чудове гарне місто і повезли на свою Батьківщину, у свої міста, гарні враження про Тернопіль, – зауважив міський голова Сергій Надал.

Україну на цих змаганнях, крім двох тернопільських команд, представляють футболісти зі Львова, Луцька та Севастополя.

А ось для юних футболістів з Грузії – це перші міжнародні змагання. Тренер батумського ФК «Динамо» Герман Кіканешвілі  сподівається, що це не стане перешкодою на шляху до успіху. Тим більше, що його команда неодноразовий переможець грузинських чемпіонатів.

– Сподіваємось тут зіграти добре, адже хлопці нормально підготувались. Очікуємо, що турнір буде хорошим. Тут є кілька іноземних команд. Будемо намагатися показати хорошу гру і, можливо, позмагаємося і за чемпіонство, – зазначив грузинський тренер.

Як зауважив голова обласної Федерації футболу Володимир Мариновський, тернопільські змагання щороку набирають обертів.

– Я думаю, що цей турнір з кожним роком стає все популярнішим і популярнішим, тому що тут збирається все більше юних футболістів. Їм цікаво. А нам, як організаторам, як Федерації футболу цікаво, щоб росла нормальна спортивна футбольна зміна, – сказав футбольний фахівець.

Додамо, що IV Міжнародний юнацький турнір триватиме у Тернополі упродовж чотирьох днів. Фінальні матчі та нагородження переможців заплановані на неділю, 14 серпня. Попередні ігри відбуватимуться на стадіонах у парку «Топільче», у Великах Гаях та міському стадіоні. Головний суддя змагань Володимир Філіп.

Zz.te.ua