Україна

Регіони

Регіони здали Григорія Суркіса

Відразу після невдалої спроби провести XII конгрес Федерації Футболу України, обласні осередки цієї організації провели свої Виконкоми. Усі одностайно засуджували спроби відправити Григорія Суркіса у відставку і висловлювали категоричну незгоду з ідеєю провести позачерговий звітно-виборчий Конгрес.

Андрій ЗАХАРЧУК, football.24tv.ua

2011-01-20 18:22

Втім, ідилія тривала не довго. Відразу після Нового року обласні Федерації змінили свою позицію.

Нагадаємо, що Виконком обласної Федерації футболу Львівщини своїм рішенням підтримав Григорія Суркіса і засудив дії опозиціонерів 22 грудня 2010 року. Мовляв, поки термін, передбачений Статутом, правління президента ФФУ не закінчився, не варто розглядати питання про довіру до нього. А 11 січня 2011 року львівські чиновники провели ще один Виконком, на якому проголосували за проведення позачергового Конгресу і введення в порядок денного питання про довіру Г. Суркісу. В той час голова ФФЛ Ярослав Грисьо перебував у відпустці.

«Моя позиція не співпадає із позицією останнього Виконкому, я і надалі переконаний, що ми повинні керуватися Статутом і проводити вибори президента ФФУ в зазначений у ньому час. Але Виконком вирішив інакше», – заявив сайту «Футбол 24» Ярослав Антонович.

На час відпустки Грися обов’язки голови ФФЛ виконує Степан Понайда. Він у розмові із «Футбол 24» заявив, що позачерговий Виконком було скликано через письмові заяви 1/3 його членів. «Мені не відомо чим вони керувалися, але проігнорувати їхні заяви ми не мали права, тому і провели ще один Виконком», – каже Степан Ількович. Він переконує, що на нього при цьому ніхто не тиснув, мовляв у нас демократичне суспільство і кожен вправі мати власну думку. Хоча у відсутність тиску важко повірити.

Останніми бастіонами підтримки Григорія Суркіса була Київська та Кримська Федерації. Столичний бастіон, за нашою інформацією, впав, кияни теж тепер ратують за голосування про довіру чинному керівнику ФФУ. А Григорій Суркіс разом зі своїм юридичним відділом, тим часом, натхненно шукає слабкі місця в опозиціонерів. Чим він буде парирувати удар своїх недоброзичливців наразі не відомо. Навіть працівники Федерації уже не вірять в те, що їхній шеф втримає своє президентське крісло.

football.24tv.ua