Україна

Регіони

Грисьо: «Будемо розвивати дитячо-юнацький та масовий футбол»

Голова Комітету ФФУ з розвитку футболу в регіонах Ярослав Грисьо розповів про вектори роботи та першочергові завдання, які стоять перед його підрозділом на найближчі чотири роки.

Прес-служба ФФУ

2013-07-17 08:00

– Ярославе Антоновичу, які основні завдання Комітету з розвитку футболу в регіонах, виходячи із прийнятого Виконкомом ФФУ Положення, і хто буде працювати у Вашій команді у найближчі роки?
– Моїм заступником є Віктор Михайлович Удовенко, у Комітеті також працюють ще два спеціалісти. Ми хочемо зібрати на перше засідання Комітету всіх голів регіональних федерацій. Ми дійшли висновку, що буде доцільним зібрати всіх голів обласних федерацій 6 вересня у Львові на матчі збірних України і Сан-Марино.
 
Перед цією зустріччю кожен голова регіональної федерації отримає питання, які нас цікавлять, що будуть розглядатися на засіданні. Розглядати будемо різні питання: і систему проведення обласних змагань, і загальне електронне забезпечення, і матеріально-технічну базу і т.д. Ми змогли б виробити довгостроковий план роботи нашого Комітету, і почали втілювати його в життя.
 
Після цього планується провести засідання в регіонах, щоб можна було детально ці питання розглянути на місцях.
 
– Які основні вектори роботи Комітету на найближчі чотири роки? Які завдання поставлені перед Комітетом на цей період?
– Ці вектори ще раніше озвучив президент Федерації футболу України Анатолій Коньков. Це – розвиток дитячо-юнацького та масового футболу. Але для цього необхідно виробити загальну тенденцію та напрямки розвитку. Ми на цих засіданнях хочемо розробити тенденцію розвитку на підставах пропозицій усіх обласних федерацій.
 
Є різні регіони, але нам необхідно виробити єдиний напрямок для роботи. Ми повинні поетапно розвивати дитячо-юнацький та масовий футбол по всій Україні. Необхідно, щоб працювала повноцінна система, адже будь-яка система рано чи пізно дає результат. Ми повинні наслідувати приклади Норвегії, Данії та інших європейських країн, які виробили успішну концепцію розвитку дитячо-юнацького та масового футболу на довгостроковий період.
 
– Які успіхи Ви могли б наразі виділити на рівні роботи Комітету з регіональними федераціями?
– Ми досить успішно впровадили в життя і проводимо футбольний турнір – «Шкіряний м'яч». Крім того, дуже добре розвивається Дитячо-юнацька футбольна ліга, де поступово зростає кількість команд-учасників з усіх регіонів України.

ffu.org.ua