Україна

Регіони

Відмінний подарунок школярам Бородянки

У п’ятницю, 3 квітня, у містечку Бородянка, що на Київщині, в рамках соціально-спортивної програми «Наше майбутнє» був відкритий новий багатофункціональний ігровий майданчик зі штучним покриттям. 

ФФУ

2009-04-05 13:48

Головним інвестором проекту виступив член Виконкому Федерації футболу України, голова Всеукраїнської футбольної асоціації студентів Віталій Пилипенко. Слід особливо підкреслити, що цей майданчик був фактично подарований місцевій першій школі, поруч котрої він і був споруджений.

Розвиток інфраструктури

«Ми вже не перший рік розвиваємо футбольну інфраструктуру нашого міста. Зокрема, у Бородянці функціонує спеціалізований футбольний комплекс «Борекс», який, до речі, увійшов до переліку потенційних тренувальних баз Євро-2012, – зауважив Пилипенко. – За великим рахунком, новозбудований майданчик перебуває в структурі цього комплексу, хоча право власності на нього ми повністю передали загальноосвітній школі №1. Звівши цей майданчик, ми надали можливість займатися улюбленою грою у чудових умовах більш ніж двом сотням дітлахів. До речі, це як учні місцевої дитячо-юнацької футбольної школи, так і прості школярі».

Не футболом єдиним…

Зауважимо, що новозбудований майданчик має досить незвичні розміри – 40 на 40 метрів. «Спочатку ми планували спорудити поле шириною 30 та довжиною 60 метрів, однак згодом пішли назустріч побажанням вчителів фізичного виховання сусідньої школи. Вони також планують проводити там практичні заняття із гандболу, а за таких пропорцій наш майданчик легко перетворюється на два гандбольні», – пояснив генеральний директор вищезгаданого комплексу «Борекс» Олександр Лехно.

Успішний пошук меценатів

«Дуже тішить, що навіть у такий важкий час знаходяться меценати, котрі охоче допомагають Федерації футболу України реалізовувати програму будівництва майданчиків зі штучним покриттям «Наше майбутнє», – зауважив голова Організаційного комітету ФФУ Євген Столітенко, який відвідав урочисту церемонію відкриття та вручив юним бородянським футболістам численні подарунки від федерації. – Як відомо, у рамках цієї грандіозної всеукраїнської акції у 2004 – 2005 роках на кошти національної асоціації було збудовано 400 подібних об’єктів. А впродовж наступних двох років, наслідуючи приклад ФФУ, цю естафету перейняло Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту. Загалом на сьогоднішній день споруджено більше 800 майданчиків».

Турбота про масовий футбол

За словами Столітенка, ФФУ і надалі приділятиме значну увагу програмі «Наше майбутнє», як і всім іншим соціальним проектам з розвитку дитячо-юнацького та масового футболу. Як відомо, наразі Україна вважається однією з передових держав у світі за цим напрямом діяльності. Зокрема, Європейський футбольний союз торік присудив нашій країні п’ятизірковий статус – найвищий на цей момент – у рамках Хартії масового футболу. А нещодавно членами робочої групи УЄФА було вирішено розглянути нашу країну як кандидата на отримання шостої зірки!

ffu.org.ua