Україна

Регіони

Турнір з міні-футболу серед дівочих команд провели у Тернополі

Турнір з міні-футболу серед дівочих команд провели у Тернополі. Змагання присвятили двадцятій річниці Федерації Футболу України, що виповнюється цього року. Шкіряного дівчата грали на штучному покритті, що біля центрального стадіону міста.

Tv4.te.ua

2011-10-18 16:59

Загалом на турнір з нагоди двадцятиріччя заснування федерації футболу заявилося чотири дівочі команди. В боротьбі за нагороди зійшлися дівчата Тернопільської ДЮСШ, Технічного коледжу, першого училища Тернополя та команда «Кремінь» від Кременецької ДЮСШ. Переможці визначалися за результатами стикових ігор, коли команди зіграли по матчу кожна із кожною. Зустрічі виявилися можливо і не з тими швидкостями, проте не менш емоційними, аніж коли грають хлопці.

Тетяна КІРКОВА  капітан команди «Кремінь» (Кременець):

Видовищний вид спорту і ну, дуже люблю дивитися як грає «Ліга чемпіонів», подобається Ліонель Мессі, ну такі гравці світового масштабу, ну і взагалі футбол така цікава гра. Ну можливо багато хто каже шо це не дівчача гра, але я рахую шо дівчата також можуть грати в цей вид спорту, тому що він не стільки ну, як травмує, є травми різні, але всеодно я рахую, шо дівчата також можуть грати і брати участь в різних змаганнях.

Ніна БУКОВСЬКА,   капітан команди Тернопільського ВПУ ресторанного сервісу і торгівлі:

Інтересна гра, граю з дитинства, і таяк тута граєм на перервах, на уроках, після уроків, товариські ігри, інтересно.

На Тернопільщині за розвиток дівочого і жіночого футболу взялися два роки тому. Відтоді започаткували зимовий кубок із футзалу серед жіночих команд. Особливу увагу обласна федерація футболу, каже її очільник Володимир Мариновський, приділяє створенню нових команд при вищих навчальних закладах Тернополя та районів області. Це в перспективі дозволить сформувати футбольну команду для участі у Всеукраїнських змаганнях.

Володимир МАРИНОВСЬКИЙ, голова Федерації Футболу України в Тернопільській області:

– Всі знаємо що це олімпійський вид спорту і ми хочемо щоб футбол жіночий і дівочковий футбол на Тернопільщині розвивався.

Михайло СКИБА, голова комітету жіночого футболу Федерації Футболу України в Тернопільській області:

– Десь є природні такі дані, як і в хлопців – це і прийом м'яча і обводка і досить і дівчата з академії тернопільської, деякі інші дівчата з команд є дівчата які можливо в деяких компонентах гри і не відрізняються від хлопців.

Щодо турніру дівочих команд з нагоди двадцятої річниці заснування ФФУ, тут найсильнішими виявилася команда із Кременця. Срібло дісталося Тернопільській ДЮСШ. Дівчата з першого училища та технічного коледжу отримали бронзові нагороди. Окрім медалей та пам'ятних кубків дівчатам від футбольної федерації дісталися футбольні м'ячі та спортивна форма.

Tv4.te.ua