Україна

Регіони

У Тернополі хочуть створити Академію футболу

Кожна обласна Федерація футболу України отримає велике стандартне поле із штучним покриттям розміром 110 на 70 або 105 на 68. А також менший майданчик розміром 60 на 40.

Zz.te.ua

2011-03-16 16:31

Про це розповів голова тернопільської обласної Федерації футболу Володимир Мариновський. За попередніми даними, велике поле із штучним покриттям встановлять у парку «Топільче» за торговим центром «Орнава». Це місце, вважає пан Мариновський, є ідеальним для цього.

– Моя пропозиція уже кілька років, щоб створити у цій частині парку футбольну академію. Попри ті всі поля, які ми плануємо, тут потрібно розмістити фок – критий спортзал, щоб діти могли тренуватись там під час несприятливих погодних умов. Все має бути в комплексі. Зрозуміло, що роботи багато. Але я думаю, що це місце для цього призначене і ми будемо робити все для того, щоб тут якраз так звана футбольна академія розвивалася. Я думаю ми цього досягнемо, – впевнений Володимир Мариновський.

Велике поле із штучним покриттям у парку «Топільче» планують встановити ще цього року. Окрім того, встановлять новий майданчик і перед міським стадіоном. Зроблять це за кошти меценатів. Щоправда їхніх імен Володимир Мариновський не назвав.

– Точки дотику із міською радою ми вже знайшли. Ми готові будемо цей майданчик 60 на 40 за кошти інвестора в найкоротший час встановити. Зараз будемо вести переговори з тими фірмами, які готові облаштувати і ми готові її проплатити за кошти приватного інвестора, людини, яка зацікавлена у розвитку футболу в нашому місті, – додав голова обласної федерації футболу.

Zz.te.ua