Турніри

Глобус

Луческу: «У мене є зобов’язання перед румунським футболом»

2024-08-08 15:51

Колишній наставник київського «Динамо» Мірча Луческу розповів, як оцінює своє призначення на посаду головного тренера збірної Румунії.

«Я зробив усе можливе, щоб не стати біля керма збірної Румунії – хотів, щоб національну команду прийняв хтось із молодих тренерів. І я розумію, що це призначення – великий ризик, на який я йду. Але думаю, що румунський футбол заслуговує на цей ризик.

Спочатку я особисто переконував Едварда Йорданеску не йти зі збірної, потім, після його відмови, порекомендував керівництву Федерації футболу вмовити Георге Хаджі.

І тільки коли не залишилося інших варіантів, я зрозумів, що в мене є зобов’язання перед румунським футболом і перед уболівальниками, і я повинен прийняти збірну. Тепер мені необхідно спробувати застосувати весь мій досвід, накопичений за стільки років. Мене обнадіює те, що я на 100% є продуктом румунського футболу.

Мої заздрісники? Заздрість – національний вид спорту Румунії. Так що, звичайно, багато хто мені заздрить. Ось тільки я не заздрю собі в тому становищі, в якому тепер перебуваю.

І можу сказати точно: я не повівся, як боягуз. Мені було дуже легко сказати «ні». Останнім часом мені було дуже добре, я насолоджувався часом, який проводив зі своїм правнуком, мені не потрібно було нічого, мені не потрібна була кар’єра, мені не потрібні були гроші, мені взагалі нічого не було потрібно. Але я не міг відмовити збірній. Я зрозумів, що не можу сказати «ні». Я повинен був прийняти це рішення, яке враження я б не залишив про себе зараз, наприкінці своєї кар’єри», – сказав Луческу під час спілкування з румунськими ЗМІ.

dynamo.kiev.ua