Турніри

Ліга Європи

Перший суперник для «Кривбаса», хто чекає на «Полісся»? Нюанси жеребкування третього раунду Ліги Європи та Ліги конференцій

2024-07-21 17:07

У понеділок, 22 липня, відбудеться жеребкування третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи. У процедурі фігуруватиме представник України криворізький «Кривбас».

Під час жеребкування третя команда УПЛ-2023/24 буде поза посівом. Тож зіграє у третьому кваліфікаційному раунді з високорейтинговим суперником або тим, хто переможе високорейтингового в другому колі відбору.

Потенційні суперники
«Вікторія» (Пльзень, Чехія)
«Аякс» (Нідерланди) / «Войводина» (Сербія) (переможець пари)
«Брага» (Португалія) / «Маккабі» (Петах-Тіква, Ізраїль) (переможець пари)
«Мольде» (Норвегія) / «Сількеборг» (Данія) (переможець пари)
«Шериф» (Молдова) / «Ельфсборг» (Швеція) (переможець пари)
«Вісла» (Польща) / «Рапід» (Відень, Австрія) (переможець пари)

Жеребкування третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи розпочнеться у понеділок, 22 липня, о 14:00.

***

Також цього дня відбудеться жеребкування третього кваліфікаційного раунду Ліги конференцій. У процедурі фігуруватимуть команди, а також ігрові пари другого кваліфікаційного раунду.

Попри той факт, що «Дніпро-1» знявся з УПЛ через фінансові проблеми, в офіційних джерелах УЄФА команда фігурує як учасник жеребкування третього кваліфікаційного раунду Ліги конференцій у складі ігрової пари другого кваліфікаційного раунду «Дніпро-1» (Україна) – «Академія Пушкаша» (Угорщина).

Також у процедурі фігурує пара «Олімпія» (Словенія) – «Полісся» (Україна).

І «Олімпія» / «Полісся», і «Дніпро-1» / «Академія Пушкаша» під час жеребкування будуть у посіві. Список їхніх потенційних суперників майже ідентичний – за винятком однієї позиції.

Потенційні суперники


Відзначимо, що у день жеребкування зранку УЄФА сформує міні-групи по 5-6 команд/ігрових пар, у кожній з яких буде проведене окреме жеребкування. Відтак, список потенційних суперників «Дніпра-1» і «Полісся» зранку понеділка (22 липня) скоротиться до 5-6-ти позицій.

Початок процедури жеребкування – у понеділок, 22 липня, о 15:00.

footclub.com.ua